ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η αρχαία Αίγυπτος όπως δεν έχετε ξαναδεί

 Σπάνιες εικόνες της γης των Φαραώ (φωτό)


Δείτε την Αρχαία Αίγυπτο όπως ποτέ δεν έχετε φανταστεί πριν. Η ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου είναι μία από τα πιο διαδεδομένες στον πλανήτη Γη. Από τις ομορφιές του ποταμού Νείλου, τους αμέτρητους αρχαίους ναούς και τις πυραμίδες που χτίστηκαν σε όλη τη Γη των Φαραώ. Η αρχαία Αίγυπτος είναι σίγουρα ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στον πλανήτη μας.

Υπάρχουν τόσα πολλά μυστήρια πίσω από αυτόν το μεγάλο αρχαίο πολιτισμό ενώ οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει ολόκληρη την ιστορία τους. Εμείς ακόμα δεν έχουν ιδέα, πώς και γιατί χτίστηκαν οι Πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας, δεν έχουμε καμία ιδέα για το πώς εξορύσσονταν οι μεγαλιθικές πέτρες και πως τις μετέφεραν στα πολυάριθμα αρχαία μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να θαυμάσουμε τις ανακαλύψεις που αποδεικνύουν ότι αυτή η Γη είναι κάτι περισσότερο από απλά μαγική.

Σήμερα, αμέτρητες εικόνες από τις πυραμίδες και αρχαίους ναούς είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Σε αυτές τις εικόνες, μπορούμε να παρατηρήσουμε την αληθινή ομορφιά, την κομψότητα, την τελειότητα και το πάθος από τους οικοδόμους της αρχαίας Αιγύπτου. Ωστόσο, οι πιο όμορφες εικόνες δεν είναι οι νέες.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εικόνων της αρχαίας Αιγύπτου που λήφθηκε σε μια εποχή που τα περισσότερα από τα μνημεία δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Εικόνες που καλύπτονται από άμμο και ιστορίες από όταν οι «Θεοί κυβερνούσαν την Αίγυπτο», σπάνιες εικόνες από τις Πυραμίδες, τη Μεγάλη Σφίγγα, Καρνάκ, και άλλους αρχαιολογικούς χώρους που δείχνουν την αληθινή ομορφιά της Αρχαίας Αιγύπτου.

Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτό το άρθρο, έχουμε αποφασίσει να αναζητήσουμε τις πιο σπάνιες και λιγότερο γνωστές εικόνες της Γης των Φαραώ και να καλέσουμε τους αναγνώστες μας για να εξερευνήσουν τα θαύματα του αρχαίου πολιτισμού που έχουν κατακτήσει τα βιβλία της ιστορίας μας για αιώνες.

Η μεγάλη αίθουσα, Καρνάκ. Αυτή η εικόνα λήφθηκε το 1920. Brooklyn Museum Archives, Goodyear Αρχειακή Συλλογή



Μια άλλη όμορφη «σπάνια» εικόνα του Λούξορ, το Δικαστήριο του Αμενχοτέπ ΙΙΙ. Η εικόνα φωτογραφήθηκε γύρω στο 1858.



Ένας άνδρας στέκεται πάνω από τον ώμο της Μεγάλης Σφίγγας. Η εικόνα λήφθηκε το 1900. Παρατηρήστε το μέγεθος του μνημείου.



Αυτή η εικόνα δείχνει την κεφαλή του κολοσσού του Ραμσή ΙΙ στο Ramesseum. Η εικόνα λήφθηκε γύρω στο 1900.



Μια σπάνια εικόνα του Ramesseum. Η εικόνα πιστεύεται ότι έχει φωτογραφηθεί τον 19ου αιώνα.



Αυτός ο ελληνορωμαϊκός ναός χτίστηκε από τον Φαραώ Τούθμωση ΙΙΙ προς τιμήν του ram-με επικεφαλής τον Θεό Khnum. Η εικόνα λήφθηκε το 1900.



Σε αυτή την εικόνα μπορείτε να δείτε το πλαϊνό πάνελ από έναν από τους Κολοσσούς του Μέμνονα, τις τελευταίες εναπομείναντες δομές από το νεκροτομείο ναό του Αμενχοτέπ ΙΙΙ, γνωστό ως Kom el-Hetan. Η εικόνα λήφθηκε γύρω στο 1900.



Μια άλλη εκπληκτική εικόνα από τους πυλώνες στο ναό Καρνάκ. Έχει ληφθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1900.



Μια όμορφη εικόνα από το ναό του Horus στο Εντφού. Η εικόνα λήφθηκε το 1905.



Μια συναρπαστική εικόνα της Μεγάλης Σφίγγας της Αιγύπτου πριν ανασκαφεί πλήρως. Η εικόνα λήφθηκε το 1880.



Εικόνα του Ναού Φίλαε. Λήφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1800



Μια άλλη σπάνια εικόνα της Μεγάλης Σφίγγας της Γκίζας. Η εικόνα λήφθηκε το 1887.



Αυτή είναι μια σπάνια εικόνα του ναού Nefertari στην αρχική του κατάσταση γύρω στο 1890-1900.



Μια σπάνια εικόνα της Clossi του Μέμνονα.



Μια σπάνια εικόνα του εσωτερικού του Ναού Deir El-Medinah.



Μια παλιά εικόνα του Ramesseum.



Μια σπάνια εικόνα του δικαστηρίου της Μαντινέ Habu.



Αυτή η εικόνα του Ναού του Αμπού Σιμπέλ λήφθηκε 110 χρόνια πριν.



Εδώ είναι η αρχική είσοδος για την Μεγάλη Πυραμίδα.



Ο Ναός του Horus στην Εντφού στο 1900.

Αναστάσιος Ντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...