ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Ο Ολλανδός ζωγράφος Willem Kalf, (1619 –1693)

Νεκρή φύση με ασημένια φιάλη και φρούτα, 1660
Ο Ολλανδός ζωγράφος Βίλεμ Καλφ αρχικά εργάστηκε στη Γαλλία και από το 1653 στο Άμστερνταμ. Υπήρξε μαθητής του Χέντρικ Ποτ στο Χάαρλεμ, αλλά αργότερα ακολούθησε τη σχολή του Γιαν Βαν Γκόγεν. Οι πίνακές του έχουν συνήθως μικρές διαστάσεις και απεικονίζουν απλοϊκά θέματα, όπως για παράδειγμα φτωχικές σπιτικές κουζίνες και αυλές, πολύτιμα σκεύη και καρπούς από χώρες του νότου.


Νεκρή φύση με κινέζικη πορσελάνη και φρούτα

Τα έργα αυτά χαρακτηρίζονται από την ακρίβεια της σύνθεσης, τη λεπτότητα και τον πλούτο των αποχρώσεων φωτοσκίασης και χρωμάτων. Ο Καλφ έχει ζωγραφίσει επίσης φανταχτερές νεκρές φύσεις. Πίνακές του βρίσκονται στο μουσείο του Λούβρου καθώς και στα μουσεία του Βερολίνου, του Άμστερνταμ, της Ντιζόν και του Άαχεν.


Εκτός από τις νεκρές φύσεις ζωγράφιζε και κουζίνες σπιτιών, συνήθως χωρίς ανθρώπινες μορφές, αλλά γεμάτες από αντικείμενα της καθημερινής ζωής ακατάστατα τοποθετημένα, που αναδεικνύονται με τα πλούσια και ζωηρά χρώματά τους.
 
Νεκρή φύση με φιάλη και φρούτα, 1660

Στους εξαιρετικά ρωμαλέους πίνακές του χρησιμοποίησε αρχικά τις ψυχρές χρωματικές κλίμακες της πρώτης περιόδου του Ρέμπραντ και αργότερα τις πιο θερμές της ωριμότητάς του. Οι νεκρές φύσεις του, παρά τη λάμψη των αντικειμένων (όπως της χάλκινης μπουκάλας με την αλυσίδα, του μεγάλου πιάτου με το οικόσημο, της αναποδογυρισμένης πάνω στο τραπεζομάντιλο κανάτας, όλα στοιχεία ενός πίνακά του που βρίσκεται σε μουσείο της Κολονίας), είναι χαρακτηριστικές για την ψυχρότητα και την ακαμψία τους.
 

Νεκρή φύση με ασημένιο τάσι, ποτήρια και φρούτα, 1658

Ο ζωγράφος, με το διεισδυτικό πνεύμα του, κατόρθωσε να δώσει έναν χαρακτήρα μονιμότητας στα αντικείμενα, τονίζοντας την πολύτιμη υφή τους και τη γοητεία που δημιουργεί η αρμονική συσχέτισή τους.

Νεκρή φύση με κύπελλο ναυτίλου κι ασημένια πιάτα


Νεκρή φύση με φιάλη και φρούτα, 1660


Νεκρή φύση με φλάσκα προσκυνητή


Νεκρή φύση με κέρατο πόσης. 1653


Πορτραίτο του  Ferdinand Alvarez de Toledo


Εσωτερικό χωριάτικου σπιτιού με γυναίκα και πηγάδι


Εσωτερικό κουζίνας


Όπλα και πανοπλίεςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...