ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

«ΕΞΟΔΟΣ 1826»: Μια επική ιστορική ταινία για το Μεσολόγγι και τα παιδιά της Σαμαρίνας-(Βίντεο)

του Γιώργου Πισσαλίδη
Εν μέσω κρίσης ένας καινούργιος πατριωτικός κινηματογράφος αναπτύσσεται. Γράψαμε πριν από μήνες για την «Κακή Αρχή» σε παραγωγή και σενάριο Βασίλη Κιλτίδη. Σήμερα έχουμε τα γυρίσματα μιας φιλόδοξης ιστορικής ταινίας, την «Έξοδο 1826», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα.

Η ταινία «Έξοδος 1826» σχετίζεται με μια αληθινή ιστορία που συνδέεται με την ηρωική και τραγική Έξοδο του Μεσολογγίου, που έλαβε χώρα τη νύχτα μεταξύ της 10ης και 11ης Απριλίου, 1826, και έχει καταγραφεί ως από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία, προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό.


Όπως δήλωσε σε μακεδονίτικο έντυπο ο σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας: «Είναι μια παλιά ιστορία. Κρατά 4 χρόνια. Κάποια στιγμή μου γεννήθηκε η ανάγκη να εξηγήσω στον κόσμο που δεν γνωρίζει, και είναι πολλοί αυτοί, ποιες είναι οι ρίζες του τραγουδιού «Παιδιά της Σαμαρίνας / γιατί μωρέ παιδιά καημένα / γιατί είστε λερωμένα». Είναι δημοτικό μας τραγούδι και αφορά την ιστορία κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι έφυγαν από το χωριό τους την Σαμαρίνα Γρεβενών προκειμένου και αυτοί να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου».

Η ταινία βασίστηκε σε έρευνα 4 ετών και ήθελε να δείξει «μια καθαρά ελληνική ιστορία». Η ταινία είχε βαλτώσει από την κρίση, αλλά χάρις σε μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Παΐκου Γιαννιτσών και την βοήθεια του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά έγινε πραγματικότητα.

Η ταινία καταγράφει τις διακυμάνσεις στην διαδρομή των μαχητών της Σαρακίνας για να φτάσουν στον ιερό σκοπό τους. Είναι ένα ταξίδι 10 ημερών κατά την διάρκεια των οποίων θα προσπαθήσουν περνώντας μέσα από ορεινά μονοπάτια να μην γίνουν αντιληπτοί από τους Τούρκους. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό και θα αναγκαστούν να δώσουν αγώνα πριν φτάσουν στο Μεσολόγγι.


Σε αυτή την πρώτη μετά από δεκαετίες ιστορική περιπέτεια, συμμετέχουν αξιόλογοι ηθοποιοί, όπως ο Λευτέρης Κακούρης (στον ρόλο του καπετάνιου), η Μαρία Ανδρούτσου, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπάτζιος κ.α. Στην θέση του διευθυντή φωτογραφία έχουμε τον διακεκριμένο Δημήτρη Σταμπόλη («Το Ταγκό των Χριστουγέννων», «Αν»), ενώ στην οργάνωση παραγωγής την Ελένη Σκάρπου.


Για την ταινία «τρέχει» επίσης και διαδικτυακή καμπάνια υποστήριξης μέσω crowd-funding στο δημοφιλές δίκτυο Indiegogo. Στηρίξτε κι εσείς την ταινία «Έξοδος 1826» από μόλις 4€, αποκτώντας τα εισιτήρια σας στο ακόλουθο σύνδεσμο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...