ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Το διακύβευμα στον Άρειο Πάγο δεν είναι τόσο η μη έκδοση των Τούρκων ικετών, όσο ο αυτοσεβασμός μας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Αύριο θα αποφασισθεί τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο η έκδοση ή όχι στην Τουρκία, των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ως ικέτες ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε ποια θα είναι η μοίρα τους στην περίπτωση που εκδοθούν. Απλά τους περιμένει ο θάνατος.

Αυτοί οι 8 είναι σε ακόμα πιο δυσχερή θέση από όσους έχουν ήδη συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές και οι οποίοι όπως γνωρίζουμε βασανίζονται στις σουλτανικές φυλακές, ενώ οι δίκες τους θα είναι συνοπτικές και χωρίς κανένα αμερόληπτο δικαιϊκό υπόβαθρο. Αυτό πλέον εκλείπει στην Τουρκία, όπου ο πανίσχυρος πολιτικά Ερντογάν μετατρέπεται σε νεοθωμανό μονάρχη και η χώρα μεταβάλλεται από Δημοκρατία σε ισλαμικό χαλιφάτο. Έχει ήδη προαναγγείλλει την ισχύ της θανατικής ποινής για τους αντιφρονούντες του καθεστώτος του.
Αυτοί οι 8 είναι ξεγραμμένοι για τον επιπλέον λόγο, ότι τόλμησαν να ζητήσουν άσυλο από τους «γκιαούρ Γιουνάν», δηλαδή από εμάς. Διότι έτσι υπέβαλλαν την αγέρωχη Τουρκία του Ερντογάν στην ταπεινωτική διαδικασία του αιτήματος έκδοσης τους από μια χώρα «εχθρική», όπως θεωρείται η Ελλάδα. Πιστεύεται πως με τον τρόπο αυτό έπληξαν το γόητρο της νεοθωμανικής Τουρκιάς. Αυτοί οι 8 χαρακτηρίστηκαν ήδη "προδότες", πριν καν εκδοθούν και γίνει η δίκη τους, ώστε να μη μείνει αμφιβολία σε κανέναν για το αποτέλεσμα της εκεί δίκης τους και για την κατάληξη τους. Αν οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι απλά προδότες, αυτοί οι 8 είναι προδότες εις την νιοστή.
Αν τους υπόλοιπους πραξικοπηματίες θα τους κρεμάσουν απλώς, αυτούς τους 8 πρώτα θα τους τουφεκίσουν, έπειτα θα τους σουβλίσουν, στη συνέχεια θα τους κρεμάσουν και στο τέλος θα τους κάνουν και κομματάκια!
Ανεξάρτητα, όμως, από την απόφαση του Αρείου Πάγου, η καυτή πατάτα της έκδοσης τους θα γίνει τελικά ζήτημα πολιτικής, αφού θα φτάσει στην κυβέρνηση και στον υπουργό δικαιοσύνης, ο οποίος έχει το δικαίωμα να αποφασίσει την μη έκδοση, χωρίς να μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια τυχόν αρνητική δικαστική απόφαση. Υπενθυμίζουμε ότι στις προηγηθείσες τρεις δικαστικές συνεδριάσεις, οι Έλληνες εισαγγελείς πρότειναν προς τιμήν τους τη μη έκδοση των αιτούντων άσυλο Τούρκων αξιωματικών. Για να δούμε λοιπόν, αν η Ελλάδα ως συντεταγμένη πολιτεία, θα κάνει τη διαφορά απέναντι στον ολοκληρωτισμό της γείτονος! Διότι το διακύβευμα στον Άρειο Πάγο δεν είναι τόσο η μη έκδοση των  Τούρκων ικετών, όσο ο αυτοσεβασμός μας.
Ως Έλληνας πολίτης έχω χίλιους λόγους να ντρέπομαι για τις ελληνικές κυβερνήσεις που μου στέρησαν την εθνική κυριαρχία μέσω των μνημονίων που υπέγραψαν. Ελπίζω ότι δεν θα προστεθεί ένας επιπλέον λόγος ντροπής με την έκδοση τους. Ας έχουμε και ένα λόγο να είμαστε υπερήφανοι για αυτή την χώρα, που γέννησε κάποτε την δημοκρατία και το δίκαιο, ως κορυφαία προσφορά του έθνους μας, για την οποία μας αναγνωρίζουν παγκόσμια. Ας αποδείξουμε ότι δεν θεωρούμε εαυτούς ορντινάτσες και δορυφόρους της Τουρκιάς, όπως θα καταδειχτεί παγκοσμίως σε περίπτωση που τους εκδώσουμε, γενόμενοι περιγέλαστοι από όλους και ειδικά από τους Τούρκους. Διότι έτσι θα επιβεβαιώσουμε το φόβο και την υποτέλεια μας στις εντολές τους. Ας κάνουμε με κάθε κόστος σεβαστό το όνομα των Ελλήνων σε όλους, ακόμα και στους Τούρκους.
Ειδάλλως, ο θάνατος των 8 ικετών αξιωματικών, θα γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία και το αίμα τους θα βάψει τα χέρια εκείνων που πήραν την απόφαση της έκδοσης τους....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...