ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης

«Αγορά» 2010 - 2017, μικτή τεχνική, 87 x 107 εκ.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μαθητής ακόµα παρακολούθησε µαθήµατα ζωγραφικής κοντά στον Κώστα Μαλάµο και στον Αλέκο Κοντόπουλο. Σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου στο Université du Τhéâtre des Nations στο Παρίσι (1963-1964) και αρχιτεκτονική στην École d’ Architecture του Πανεπιστηµίου της Γενεύης (1964-1969).

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συµµετείχε στην ίδρυση, διεύθυνση και λειτουργία του βιβλιοπωλείου «Στροφή» (Αθήνα). Από το 1971 εργάζεται ως ζωγράφος στην Αθήνα. Την πρώτη του ατοµική έκθεση έκανε το 1982 στην γκαλερί  Ώρα. Από τότε µέχρι σήµερα ακολούθησαν άλλες είκοσι τρείς ατοµικές εκθέσεις στην Αθήνα (Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Σκουφά, Γκαλερί 3, Άστρα, Τεχνόπολη, Μορφωτικό Ίδρυµα Εθνικής Τραπέζης), σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Χανιά, Πάτρα, Άργος, Μυτιλήνη, Ρέθυµνο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Νάουσα Πάρου) και στο εξωτερικό.

Αντίστοιχα, έχει συµµετάσχει σε τριάντα δύο οµαδικές εκθέσεις, ανάµεσα στις οποίες και η έκθεση της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου «Ellenico Plurale» στο Complesso del Vittoriano της Ρώµης. Έχει ασχοληθεί συστηµατικά µε τον σχεδιασµό εξωφύλλων για βιβλία και την εικαστική επιµέλεια βιβλίων (Άγρα, Πανεπιστηµιακές Εκδόσεις Κρήτης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσείο Μπενάκη, Εστία, Κέδρος, Ίκαρος, Θεµέλιο, Άστρα, Αλεξάνδρεια). Τέλος, έχει φιλοτεχνήσει σκηνικά για το θέατρο (Νέα Σκηνή-Θέατρο οδού Κυκλάδων, Πειραµατική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, Φεστιβάλ Άργους) και τοιχογραφίες σε ιδιωτικές κατοικίες (Άρτα, Σύρος, Κηφισιά).
 

 «Μοντέλα στο Ατελιέ» 2010-2013- Μικτή τεχνική

Παράλληλα µε την καθαρά ζωγραφική δραστηριότητά του έχει ασχοληθεί µε την έρευνα σε θέµατα ζωγραφικής και έχει δηµοσιεύσει σχετικά. Το 1994 µετέφρασε και επιµελήθηκε το 35ο Βιβλίο της Φυσικής Ιστορίας του Πλίνιου του Πρεσβύτερου και το εξέδωσε στις εκδόσεις Άγρα µε τον συνοδευτικό υπότιτλο «Περί της αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής». Έναν χρόνο αργότερα, το βιβλίο τιµήθηκε µε το Βραβείο Ακαδηµίας Αθηνών.  Έχει συµµετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, µε αντικείµενο την αρχαία ελληνική, ελληνιστική, ρωµαϊκή και βυζαντινή ζωγραφική τέχνη, τα χρώµατα και τις αναµείξεις τους. Το τρίµηνο Μαρτίου-Μαΐου 2007 επισκέφθηκε το Πανεπιστήµιο του Princeton µε υποτροφία ως Artist in Residence.

εικαστική εγκατάσταση  με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας».


«Μοντέλα στο Ατελιέ» (λεπτομ.)


"Παλαιστές στη Σκευοθήκη", 1998/04
Μικτή τεχνική σε ξύλο, 80Χ80 εκ.


Untitled (The Tower of Acropotamos)


Propan, Pelion, 1982 / 2011, Λάδι σε ξύλο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...