ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

3- 26 Νοεμβρίου η τέχνη γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Παντελής Τσάτσης μπήκε μπροστάρης σε μια δύσκολη προσπάθεια για τη διοργάνωση μιας Fair στη Θεσσαλονίκη. Με πολύ κόπο, τρέξιμο και αγώνα πέρυσι η προσπάθεια αυτή πήρε σάρκα και οστά με την 1η Art Thessaloniki Fair.

Περισσότεροι από 12.000 φιλότεχνοι από 22 χώρες επισκέφτηκαν τη μεγάλη έκθεση και ήρθαν σε επαφή με καλλιτέχνες, γκαλερίστες, ιστορικούς τέχνης, επιμελητές. 


Με παρακαταθήκη την περυσινή επιτυχία διοργανώνεται η 2η Art Thessaloniki Fair από τις 23 ως τις 26 Νοεμβρίου. Για τρεις μέρες η τέχνη θα έχει την τιμητική της στα περίπτερα 10,9 και 8 στη ΔΕΘ HELEXPO. Άλλωστε η ΔΕΘ – HELEXPO είναι συνδιοργανωτής της έκθεσης.

Πλούσιο και κυρίως ενδιαφέρον και το φετινό πρόγραμμα της Art Thessaloniki, όπως μας το Παρουσίασε ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Παντελής Τσάτσης.

Τιμώμενοι καλλιτέχνες είναι ο Κώστας Τσόκλης και ο Γερμανός Wolf Vostell με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.

Ο Μάνος Στεφανίδης θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει τη μουσειακή έκθεση του Theodoros Stamos από την συλλογή Ζ.Π.

Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης με την επιμέλεια του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.


Η Σύγχρονη Διεθνής Χαρακτική από τη συλλογή του Γιώργου Κητή με την επιμέλεια της Σάνια Παπά.

Έκθεση αφιέρωμα στο Σταύρο Ιωάννου από την συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

Στα πλαίσια του Ελληνο- Κινέζικου project θα υπάρξει στο χώρο του Open Art Lab η από κοινού έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi, με θέμα το διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού.

Στη 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair έχουμε

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκαν μια σειρά από κοινές εκδηλώσεις.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, αποδέχθηκε την πρότασή μας να αναλάβει τον ρόλο του Ambassandor, ενώ το εκδοτικό συγκρότημα Real News, η ALPHA TV, το TV100, το ΑRTtv Istanbul, το Art22.gr, η Πλεύση, θα είναι μερικοί από τους χορηγούς επικοινωνίας.

Η Art Thessaloniki Fair λειτουργεί, τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας, όσο, και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης.  Ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν γκαλερί από δέκα χώρες και πολλοί συλλέκτες και φιλότεχνοι απάντησαν θετικά στις προσκλήσεις για να επισκεφθούν την Art-fair.


Η 2η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού,  Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, και πολυάριθμων φορέων της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη, μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, που πρόσφατα διετέλεσε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, και φημίζεται για το φεστιβάλ κινηματογράφου, το πλήθος των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και την έντονη πολιτιστική ζωή της. Το 2013 το περιοδικό National Geographic την συμπεριέλαβε ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο, ενώ το 2014 οι Financial Times FDI την ανακήρυξε ως την καλύτερη μεσαίου μεγέθους μελλοντική Ευρωπαϊκή πόλη σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στον τρόπο ζωής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Παντελής Τσάτσης μας λέει: Στη 2η Art Thessaloniki Fair, ανυπομονούμε να  καλωσορίσουμε  τους πολλούς επισκέπτες, συλλέκτες, αγοραστές και γκαλερί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ρωσία, τις Βαλκανικές χώρες, και τις ΗΠΑ, που θα συμμετάσχουν και θα την επισκεφθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...