ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Το μπαϊσέξουαλ πολιτικό ντουέτο της συγκυβέρνησης

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Η αληθινή αλλαγή φύλλου έχει συντελεστεί εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι άλλη από το πεσμένο φύλλο της συκής, που κάλυπτε την «αριστερή αθωότητα» του ΣΥΡΙΖΑ και τον «εθνικοπατριωτικό οίστρο» των ΑΝΕΛ. Τώρα, όσο και να βάζουν τα χέρια μπροστά για να την κρύψουν, φαίνεται η αποκαλυπτική γύμνια τους.

Έπεσε το φύλλο της ντροπής για να φανεί η χυδαιότητα μιας αδιαντροπιάς. Το μπαϊσέξουαλ πολιτικό ντουέτο της συγκυβέρνησης, εναλλάσσει τους υποκριτικούς ρόλους μαζί με τα πεσμένα φύλλα των τελευταίων του προσχημάτων. Φθινόπωρο γαρ στην φύση και στην εξουσιαστική τους διαδρομή.

Δεμένοι σφιχτά στην ανώμαλη συνεύρεση χάριν και μόνο της εξουσίας, προβάλλουν τα πρόσωπα του βαθύτερου άλτερ έγκο πάνω στα διχαστικά, έως σχιζοφρενικά, είδωλα μιας ερμαφρόδιτης ύπαρξης. Σαν τον Ιανό διπρόσωποι και ευμετάβλητοι σαν τον Πρωτέα, μεταμορφώνουν με οβιδιακό τρόπο τις αντιθέσεις τους σε τερατόμορφες αντιφάσεις. Έτσι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ από «αριστερός» γίνεται ακραία νεοφιλελεύθερος και συστημικός, ενώ οι ΑΝΕΛ από «δεξιό εθνικοπατριωτικό» συνονθύλευμα, γίνονται δεκανίκι του αεθνικού και κοσμοπολίτικου νεομαρξισμού. Όλα χάρη της εξουσίας. Αλλαγή λοιπόν, ρόλων και φύλων με τη μορφή αλλαξοκωλιών. Όπως και το ν/σ περί αλλαγής φύλου που είναι κυριολεκτικά του κώλου, συγκρινόμενο με τα επείγοντα και σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας που παρασιωπούνται και μένουν άλυτα.


Όμως το άλτερ έγκο του νεοφιλελεύθερου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, έχει την ανάγκη να πείσει το αριστερό ακροατήριο για να επιβεβαιώνει το "αριστερό" πρόσημο που του πουλάει. Διότι μπορεί μεν να τους ξεσκίζει στους φόρους και στον ΕΝΦΙΑ, να μην έσκισε τα μνημόνια και να έκανε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ΝΑΙ, να ξεπουλάει την χώρα και μαζί της και αυτούς, αλλά πάνω από όλα πρέπει να φανεί ότι είναι ο υπέρμαχος των εφευρεμένων από τη νέα τάξη παραδικαιωμάτων των ισχνών μειοψηφίων, χτυπάει την εκκλησία και την παράδοση και επιτελεί πλείστα άλλα «ανδραγαθήματα», που εν τεκμηρίου ενθουσιάζουν την αριστερή ψυχούλα των οπαδών του. Τους πουλάει «αριστεροσύνη» και δικαιωματικές χάντρες και καθώς φαίνεται βρίσκει ακόμα αφελείς και ιδεοληπτικούς αγοραστές.

Οι ΑΝΕΛ από δίπλα, που ουδέποτε υπήρξαν αυθεντικοί, υποστηρίζουν την κυβερνητική απάτη για να μην εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη.  Ο πρόεδρος τους, που δεν έχει τι άλλο να ξεπουλήσει από τις διακηρυγμένες και προδομένες εθνικοπατριωτικές του υποσχέσεις, επιδίδεται τώρα σε στρατιωτικά γυμνάσια ανά τη χώρα, στριμώχνει την κοιλιά του μέσα στο μπουφάν του αιμοβόρου στρατηγού και κάνει ανέξοδες ηρωικές δηλώσεις. Όλο αυτό το θέατρο για να καλύψει τη γύμνια από το πέσιμο του φύλλου της συκής και την αναξιοπιστία του στα μάτια των προδομένων πατριωτών οπαδών του. Όσων του έχουν απομείνει. Όμως με κραυγές και φιγούρα δεν κερδίζονται οι εθνικές υποθέσεις. Ούτε αντικαθίσταται η ουσία από τα προσχήματα του θεαθήναι. Χρειάζονται πολλά περισσότερα από την προμήθεια φρένων για τα Μιράζ. Χρειάζεται κατά αρχήν να πετάνε.


Η ακόρεστη δίψα για εξουσία, λοιπόν, και μόνο αυτή συνδέει το τραβεστί κυβερνητικό υποκείμενο, που υπό άλλες συνθήκες το ένα μισό θα έφτυνε το άλλο μισό του εαυτού του..

Η ερμαφρόδιτη μετάλλαξη μπορεί να εξηγήσει τις αλλοπρόσαλλες αντιθέσεις. Γιατί δηλαδή από τη μια συμβαίνουν γεγονότα όπως αυτό:

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαλαλεί τις κοινωνικές του ευαισθησίες να κατάσχουν το σπίτι συνταξιούχου γιατί αδυνατεί να πληρώσει 1.400 ευρώ ΕΝΦΙΑ. Τα δάκρυα του στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, μπροστά στις κάμερες, αποτυπώνουν τις αγωνίες του για το αύριο και συγκλονίζουν.


ή αυτό:

Εκρηκτικές διαστάσεις δείχνει να λαμβάνει το πρόβλημα των άπορων μαθητών στα σχολεία του Δήμου Βόλου, που δεν έχουν ούτε το απαραίτητο κολατσιό. Από τους 48 μαθητές το 2015, ο αριθμός τους αυξήθηκε στους 85 το 2016 και φέτος υπερτριπλασιάστηκε. Με έγγραφό της προς τον Δήμο Βόλου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζητά να φροντίσει για την παροχή δωρεάν δεκατιανού σε 358 μαθητές γυμνασίων, γενικών και επαγγελματικών λυκείων που έχουν ανάγκη.

Ενώ στην Σκόπελο για παράδειγμα, στην Κοινότητα Γλώσσας, διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου με διδακτικό προσωπικό.

Ενώ από την άλλη συμβαίνουν και αυτά:

Έγγραφο-αποκάλυψη: Το υπουργείο Παιδείας προπαγάνδιζε μήνες στα σχολεία την αλλαγή φύλου – Διοργάνωνε συνέδρια υπέρ των γκέι και των τρανσέξουαλ σε Δημοτικά. Αλλαγή βιβλίων Θρησκευτικών κλπ.


Από τη μια οι πατριωτικές κορώνες των ΑΝΕΛ και από την άλλη η ψήφιση του νόμου για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», που παραδίδει την Θράκη στο Τουρκικό προξενείο.

Αν εδώ δεν έχουμε μια σοβαρή υπόθεση διαταραγμένης ψυχοστασίας ανάμεσα στις αντιθετικές εκφράσεις του άλτερ έγκο, που απαιτούν αλλαγή ταυτότητας, τότε τι άλλο είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...