ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Η χρυσή τρέλα του Βρούτου: Το νόμισμα που κόπηκε για τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα

 


Το επίμαχο νόμισμα: Η μία πλευρά έχει ένα πορτρέτο του Βρούτου και η άλλη δύο στιλέτα, στο περίφημο χρυσό νόμισμα

Σε δημοπρασία $ 2 εκατ. η χρυσή τρέλα του Βρούτου: Το νόμισμα που κόπηκε για τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα. Ένα αξιοσημείωτο τεχνούργημα από τις τελευταίες ημέρες της παρηκμασμένης Ρωμαϊκής Δημοκρατίας βγαίνει σε δημοπρασία στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 30 Μαΐου 2022.

Αναμένεται να πουληθεί για ένα εντυπωσιακό χρηματικό ποσό, πιθανώς έως και 2 εκατομμύρια δολάρια (1,5 εκατομμύριο £) εάν οι τρέχουσες εκτιμήσεις είναι σωστές.

Το εν λόγω αντικείμενο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο χρυσό νόμισμα που κόπηκε το 42 π.Χ., μόλις δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του θρυλικού Ρωμαίου ηγέτη Ιουλίου Καίσαρα. Στην πραγματικότητα, αυτό το νόμισμα κόπηκε ειδικά για τον εορτασμό αυτής της διαβόητης πράξης, κατόπιν εντολής των ατόμων που ήταν υπεύθυνα για την εκκόλαψη της συνωμοσίας που οδήγησε στον θάνατο του Καίσαρα.

«Είναι ανεκτίμητο, αλλά εξακολουθεί να έχει μια τιμή», είπε στο Bloomberg τον Μάρτιο ο Arturo Russo, διευθύνοντας σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών Numismatica Ars Classica, αφού ο εργοδότης του συμφώνησε για πρώτη φορά να καταχωρίσει το νόμισμα. «Το να έχεις ένα νόμισμα που μνημονεύει ένα τόσο γνωστό γεγονός, ένα τόσο διάσημο γεγονός, ένα γεγονός που άλλαξε εντελώς την πορεία της ιστορίας είναι κάτι εξαιρετικό».

 


ΈΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΕΛΆΧΙΣΤΑ ΝΟΜΊΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΡΥΣΟ

 

Υπάρχουν μόνο τρία νομίσματα

Αυτό το πολυπόθητο χρυσό τεχνούργημα είναι γνωστό ως νόμισμα Eid Mar ή Ides of March και είναι ένα από τα τρία μόνο του τύπου του που είναι γνωστό ότι υπάρχουν οπουδήποτε στον κόσμο. Ένα από τα άλλα δύο χρυσά νομίσματα Eid Mar που πουλήθηκε πριν από δύο χρόνια στο Λονδίνο στην εκπληκτική τιμή των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων (2,78 εκατομμύρια £), κάτι που δείχνει πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα αντικείμενα για τους συλλέκτες που γοητεύονται από τον πολιτισμό και την ιστορία της αρχαίας Ρώμης.

Για τη συνέχεια εδώ:

https://ellinondiktyo.blogspot.com/2022/05/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...