ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ο Πολωνός Πρόεδρος κήρυξε «Διαγραφή των Συνόρων» με την Ουκρανία, προετοιμάζοντας τον πόλεμο με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος Andrzej Duda ανακοίνωσε το κοινό μέλλον για την Πολωνία και την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς το όχι κατοχή, αλλά «σβήσιμο των συνόρων».

«Δεν θα υπάρχουν πλέον σύνορα μεταξύ των χωρών μας – Πολωνίας και Ουκρανίας. Δεν θα υπάρχουν τέτοια σύνορα! Για να ζήσουμε μαζί σε αυτή τη γη, χτίζοντας και ξαναχτίζοντας μαζί την κοινή μας ευτυχία και την κοινή μας δύναμη, που θα μας επιτρέψουν να αποκρούσουμε κάθε κίνδυνο ή οποιαδήποτε πιθανή απειλή», είπε ο Ντούντα.

Ωστόσο, ο Πολωνός πρόεδρος δεν εξήγησε τι ακριβώς εννοείται με την κατάργηση των συνόρων.

Η Ουκρανία χαιρέτισε τέτοιους ισχυρισμούς του Πολωνού ηγέτη. Με τη σειρά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν σχολίασε τα πολωνικά σχέδια.

Ο κ. Zelensky είχε εκφράσει στο παρελθόν μια παρόμοια ιδέα, εννοώντας την αυξημένη πολωνική στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Όσο για το Κίεβο, η κατάργηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών σημαίνει απεριόριστες προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στον ουκρανικό στρατό.

Μάλιστα, η πολιτική ηγεσία της Πολωνίας προετοιμάζει τον πληθυσμό για την εισαγωγή στρατευμάτων στην Ουκρανία και τον επερχόμενο πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία στο ουκρανικό έδαφος. Οι ισχυρισμοί του Ντούντα είναι η δημόσια δήλωση της de facto προσάρτησης από την Πολωνία των εδαφών της Δυτικής Ουκρανίας υπό την έννοια της στρατιωτικής υποστήριξης κατά της ρωσικής επίθεσης.

Σε αυτή την περίπτωση, η ουκρανική πολιτεία είναι καταδικασμένη.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενδέχεται να αναπτυχθούν στην Ουκρανία ως «ειρηνευτικό» σώμα τις επόμενες εβδομάδες. Θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις άμεσες μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, ένας τέτοιος ελιγμός θα επιτρέψει τη μεταφορά επιπλέον μονάδων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη δυτική Ουκρανία στις γραμμές του ανατολικού μετώπου, όπου ο ουκρανικός στρατός υφίσταται μεγάλες απώλειες.

Οι ισχυρισμοί του Ντούντα έγιναν εν μέσω των στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Οι ελιγμοί Defender Europe και Swift Response ξεκίνησαν στο έδαφος της Πολωνίας και σε οκτώ άλλες χώρες την 1η Μαΐου. Θα διαρκέσουν έως τις 26 Μαΐου. Συμμετέχουν 18 χιλιάδες στρατιώτες από περισσότερες από 20 χώρες. Οι ασκήσεις Defender Europe διεξάγονται υπό τη διοίκηση του 5ου Σώματος του Αμερικανικού Στρατού.

Το πολωνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε «εντατική κίνηση στηλών με εξοπλισμό στα βόρεια και ανατολικά της χώρας» από την 1η Μαΐου έως το τέλος του μήνα. Ως επίσημος λόγος αναφέρονται οι στρατιωτικές ασκήσεις.

https://southfront.org/polish-president-declared-erasure-of-borders-with-ukraine-preparing-for-war-with-russia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...