ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο Κυνικός Σεφ και η «Τγοϊκάνα αλά Κγέμ σοβιετίκ»

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Καλησπέγα σααας!!!
Απόψε στην εκπομπούλα μας, του μεγάλου σεφ της σχολής των Μαγείγων, θα φτιάξουμε κάτι γκουγμέ, που πολύ θα το ευχαγιστηθείτε στις κγύες ημέγες του χειμώνα!
Πγόκειται για ένα εκγηκτικό πιάτο, που θα αγέσει σε όλους τους φίλους σας, δεξιούς και αγιστεγούς, χωγίς εξαίγεση. Κανείς δε θα μείνει παγαπονεμένος και όλοι θα σας λένε: «Βάλε μου και άλλο!».


Το πιάτο μας έχει τον επίκαιγο τίτλο «Τγοϊκάνα αλά Κγεμ σοβιετίκ» και χγησιμοποιεί τις υψηλές εμπνεύσεις της κινεζικής κουζίνας ανάμεσα στα αντίθετα ζεύγη των γεύσεων. Γλυκόξινες απολαύσεις στο λάγυγγα και πικγαλμυγές στην τσέπη! Το αποτέλεσμα είναι, κάτι ανάμεσα σε σοβιετικούς γεβυθοκεφτέδες και σε καπιταλιστικό παντεσπάνι, αβέκ μπον φιλέ μπενιζελουά και παϊδάκια σαμαγίσια, οπωσδήποτε με σως Λαγκάγντ σβησμένη σε κγασί Γηνανίας και προαιγετικά με γαγνιτούγα ελαφγώς τηγανισμένο στουγναγότυγο!

Όπως, δηλαδή, είναι και το πολίτευμα στην Ελλάδα! Έτσι και το γκουγμέ πιάτο μας! Μια σύνθεση ενός σοβιετικού-μαγξιστικού κγατισμού και μιας νεοφιλελεύθεγης-καπιταλιστικής οικονομίας. Το πγώτο, ξυνό, είναι για τον λαό, που όλη του η ιδιοκτησία ανήκει πια στο κγάτος. Η δεύτερη, είναι γλυκιά και αφογά εκείνους τους λίγους, που έκαναν την κγίση ευκαιγία! Το πικγό, είναι για αυτούς, που έγιναν όλοι φτωχοί χάγιν της ισότητας και το αλμυγό για αυτούς, που μπορούν ακόμη να αγογάσουν αλμυγά φιστίκια!

Με βάση αυτές τις αντιθέσεις, έχουμε συγκεντγώσει, λοιπόν, τα υλικά μας, για να φτιάξουμε τώγα την «Τγοϊκάνα αλά Κγεμ σοβιετίκ».

Θα χγειαστούμε:

20 ματσάκια φόγων ακινήτων
1 κιλό φγέσκες απολύσεις
½ κιλό διαθεσιμότητες
3 σκελίθγες έκτακτων μέτγων
1 κιλό ανεγγία
2 κούπες αυτοκτονίες
2 φλυτζάνια πεγικοπές συντάξεων
1 κιλό κατασχέσεις και πλειστηγιασμούς
600 γρ. ψιλοκομμένα επιδόματα
1 κουτάλι της σούπας δακγυγόνα και ασφυξιογόνα (πγοσοχή μη σας βγει πολύ πιπεγάτο)
Τέλος, ένα ολόκληγο κεφάλι χαγάτσι, για βάση της σως΄

Έχουμε ακόμη:

4 ματσάκια μεγάλων φογοφυγάδων
1 κιλό από την λίστα Λαγκάγντ
½ κιλό σκάνδαλα και υπεξαιγέσεις
1 κιλό ατιμωγησία
300 γρ. φογοαπαλλαγές
1 κιλό βουλευτικά πγονόμια
3 φλυτζάνια οικογενειοκγατία
Και τελειώνουμε πγοσθέτωντας 2 χεγάκια ξύλο από τα ΜΑΤ και 1 κιλό αστυνομική βία.
(Τα υλικά για να είναι φγέσκα, τα παίρνουμε απευθείας από το ΥΠΟΙΚ και από το μανάβικο του λαχανοβουλίου)

Αφού τα τσιγαγίσουμε λίγο, αγχίζουμε να τα βάζουμε με τη σειγά, ανακατεύοντας πάντα, για να μη μας κολλήσει το φαγητό. Συνιστάται να φογάμε ένα κγάνος και ειδικά γάντια, διότι το γκουγμέ μας είναι πολύ εκγηκτικό! Το αφήνουμε στη φωτιά για μια πεγίπου ώγα και αν δεν σκάσει πγιν την ώγα του, το σεγβίγουμε καυτό σε καγαβάνες εκστγατείας!

Καλή σας όγεξη φίλοι μου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...