ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο Κυνικός Επιθεωρητής Κνουζώ

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Αχά!! Τα συντρίμμια του αμφορέα στη σκηνή του εγκλήματος είναι σαφή!
Εκείνος που θα ήθελε να ανακαλύψει τον άγνωστο αυτουργό ενός εγκλήματος, έχει μόνο ένα δρόμο. Αυτόν της λογικής. Και αυτός ο δρόμος ονομάζεται «κίνητρο»! Κανείς δεν επωμίζεται την ευθύνη μιας εγκληματικής πράξης, αν η ωφέλεια που προσδοκά από αυτήν, δεν είναι μεγαλύτερη από το ρίσκο της τιμωρίας.


Όλες οι πράξεις και ειδικά οι εγκληματικές, έχουν κάποιο σκοπό και αυτός δε μπορεί να είναι άλλος από τη σκοπούμενη ωφέλεια του εγκληματούντα. Αυτή η «ωφέλεια» είναι το «κινούν» του κινήτρου, αφού η λογική λέει, πως κάποιος αποφεύγει εκείνα που θα τον βλάψουν και επιδιώκει μόνο αυτά που τον ωφελούν. Αφήνω, λοιπόν, κατά μέρος τα παλαιότερα εγκληματικά περιστατικά, για να εξετάσω τα υποθετικά κίνητρα των δύο τελευταίων. Τη δολοφονία του Φύσσα και των προσφάτως δολοφονημένων Καπελώνη και Φουντούλη.

Ποιος είχε το κίνητρο-δηλαδή την ωφέλεια-από τα εγκλήματα αυτά; Ας δούμε κάποια σενάρια. Και πρώτα στη δολοφονία Φύσσα.

Α. Η Χ.Α; Η πολιτική και δημοσκοπική της εικόνα, ως κάποιο βαθμό καταστράφηκε. Μόνο ζημιά και καμία ωφέλεια, εκτός και αν επιθυμούσε να αυτοκτονήσει. Ο δολοφόνος Ρουπακιάς, ήταν αναμφισβήτητα νεόκοπο μέλος της, αλλά η πράξη του μόνο απευκταία θα μπορούσε να είναι για την ηγεσία της ΧΑ, για τις γνωστές και άσχημες συνέπειες που είχε. Ποιος και γιατί, τότε, ώθησε τον Ρουπακιά και μάλιστα ενώπιον πολλών μαρτύρων και μελών, ώστε να είναι αναμφισβήτητη η εμπλοκή της ΧΑ; Διότι, είναι πράγματι παράξενο, πως κάποιος ξαφνικά σηκώνεται και φεύγει από το σπίτι του, για να πάει να μαχαιρώσει στη ψύχρα κάποιον, που ούτε καν τον γνωρίζει! Χωρίς καν το στοιχείο του ψυχικού «βρασμού», αφού ο ίδιος δεν ήταν παρών στην αρχή του επεισοδίου. Θα πρότεινα μάλιστα, να ελεγχθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγγενικών και φιλικών του προσώπων.

Β. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Αριστερά; Νομίζω, πως είναι άτοπο και να το συζητάμε, μιας και ο δολοφόνος, που στην περίπτωση αυτή συνελήφθη άμεσα, ήταν μέλος της ΧΑ. Δημοσκοπικά και πολιτικά, θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κάποια οφέλη από τη δολοφονία του Φύσσα, αλλά η πολιτική ταυτότητα του δράστη, δεν αφήνει περιθώρια περισσότερων συνειρμών.

Γ. Η Κυβέρνηση των Μνημονίων και η Τρόικα των ξένων δανειστών; Εδώ, διαπιστώνουμε πως υπάρχουν μόνο οφέλη, από την τέλεση του εγκλήματος. Παρέλκυση της κοινής γνώμης από τα ουσιαστικά της προβλήματα, που είναι τα συνεχή επιβαλλόμενα μέτρα. Εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, που μέσω του τρόμου που δημιουργεί, επιδιώκει τη συσπείρωση του λαού γύρω από τη «σταθερότητα» που εκφράζει η τροϊκανή συγκυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που φαίνεται να καταρρέει κάτω από το βάρος των χαρατσιών και της οικονομικής κατοχής της χώρας από τους τοκογλύφους. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη. Σε σημείο, που αν δεν υπήρχε ο Ρουπακιάς, θα ήταν οπωσδήποτε αναγκαίο να εφευρεθεί ένας τέτοιος! Όπως «εφευρέθηκε» και η μικρή γυφτοπούλα η Μαρία!

Η δολοφονία των Καπελώνη και Φουντούλη.

Α. Η ΧΑ; Έχει άμεση ωφέλεια, αφού από θύτης θα μεταμορφωνόταν σε θύμα. Όμως οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί και το πιο πιθανό είναι, να μη συλληφθούν ποτέ (σε αντίθεση με τον Ρουπακιά). Το ρίσκο μιας τέτοιας πράξης θα ήταν όμως τεράστιο για την ΧΑ, σε περίπτωση εξιχνίασης της δολοφονίας. Η μη σύλληψη των δραστών και η απουσία μέχρι στιγμής, μιας προκήρυξης ανάληψης της ευθύνης από κάποια οργάνωση, μυρίζει έντονα παρακράτος.

Β. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Αριστερά; Νομίζω πως όχι, αφού η πρώτη ή η δεύτερη σκέψη, θα πήγαινε κατευθείαν σε αυτόν, ως μια πράξη αντεκδίκησης. Καμία ωφέλεια δε θα μπορούσε να έχει από τις δολοφονίες, αφού έτσι θα επιβεβαίωνε και τη θεωρία των δύο άκρων. Πολιτικά θα έχανε, όπως έχασε και η ΧΑ στην προηγούμενη περίπτωση. Αυτό δεν αποκλείει βέβαια, τη δράση κάποιων ανεξέλεγκτων ακροαριστερών ομάδων.

Γ. Η Κυβέρνηση των Μνημονίων και η Τρόικα; Για μια ακόμη φορά η παράμετρος αυτή, μοιάζει να συγκεντρώνει για λογαριασμό της τα πολιτικά οφέλη από τη νέα στυγνή δολοφονία. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα οξύνεται και η πιθανότητα εμφυλίου γίνεται πιο ορατή. Τα φανατικά στοιχεία εκατέρωθεν διεγείρονται. Ο τρόμος εξαπλώνεται στην κοινωνία, η κοινή γνώμη αποσυντονίζεται, τα νέα μέτρα περνούν και η θεωρία των δύο άκρων επιβεβαιώνεται χάριν της «σταθερότητας» που δήθεν η ίδια εκφράζει. Η κυβέρνηση παίρνει μια ανάσα και της δίνεται η δυνατότητα, χάριν της «κοινωνικής ειρήνης», να επιβάλλει ακόμη και αυταρχικά νομοθετικά μέτρα, που θα φιμώσουν κάθε έκφραση αντιμνημονιακής άποψης, για να ελέγξει την «αποσταθεροποίηση».

Και στις δύο περιπτώσεις, λοιπόν, το πολιτικό όφελος, κατά διαβολική σύμπτωση, εμφανίζεται να συμπίπτει με τα συμφέροντα της παραμέτρου Γ! Δεν εκφράζω, φυσικά, μια κατηγορία, αλλά μόνο μια λογική απορία για τη σύμπτωση αυτή. Όπως θα έκανα, αν έβλεπα κάποιον, να ρίχνει συνέχεια Άσσους στο τραπέζι, κερδίζοντας όλες τις παρτίδες!!

Μόνο η λογική και η ωριμότητα, μπορούν να βοηθήσουν αυτόν τον ένδοξο, αλλά επιπόλαιο λαό, που άγεται και φέρεται από τα έντονα συναισθήματα του.
Στους αδελφούς μας, βρίσκεται η ελπίδα και το μέλλον μας!
Να μη το ξεχάσουμε ποτέ αυτό!



(σχέδιο, μελάνι σε χαρτί, του Γ.Γ.Γ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...