ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ο Κυνικός και το ασκητήριο του Βούδα της Ραφήνας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Προχθές, μίλησε το «παιδί»! Το εθναρχόπουλο!
Ο ξαπλωτός βούδας της Ραφήνας, ο πολιτικός γκουρού, που έχει απομονωθεί στο ασκηταριό του και παρακολουθεί με περισυλλογή τη ματαιότητα των εγκοσμίων και της βουλής, που από τον καιρό που αποσύρθηκε εκείνος, έχασε την λάμψη και το επίπεδο της, άνοιξε επιτέλους το στόμα του! Έχετε ακούσει ποτέ κλανιά ελέφαντα στην ησυχία της νυκτερινής σαβάνας; Αν δεν έχετε, τότε δε μπορείτε να συγκρίνετε τον θόρυβο που προκάλεσε εκείνος, με τις δηλώσεις εκλογικής στήριξης στον Σαμαρά, στα μνημόνια και στην κατοχή της χώρας. Επευφημούμενος, μάλιστα, για τη δημόσια στήριξη του σε αυτόν, που οι ίδιοι αποδοκιμάζουν ως προδότη και καταστροφέα! Και ενώ υποστηρίζει την ίδια πολιτική με τον Σαμαρά, αυτόν τον επευφημούν ως σωτήρα!! Παιδιά, τα χάπια με τη σέσουλα! Ένα-ένα, δεν σας πιάνουν!

Αυτός, λοιπόν, ένας «γαλαζοαίματος» της υψηλής πολιτικής σχολής του θείου του, δεν συναγελάζεται ποτέ με τα πλήθη των άθλιων και διαπλεκόμενων βολευτών, της μιας, άντε των δύο εκλογικών θητειών. Τους παρατρεχάμενους, δηλαδή. Η βουλευτική πλέμπα, τον βλέπει μόνο, όταν πηγαίνει στο κυνοβούλιο, όπου ψηφίζονται μνημόνια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να φωνάξει:
«Ναι σε όλα»! Και να προσθέσει αμέσως μετά: «Διπλή πίτα και με τζατζίκι!», μη τυχόν και γίνει κάνα λάθος και του φέρουν μονό!
Και όμως, αυτός, που όλοι κρέμονται από τα χείλη του, ταπεινός ων, κάθεται πίσω-πίσω, δίπλα στο παραπόρτι. Σε ένα σκαμνάκι, που ζήτησε και του έβαλαν εκεί, για να μπορεί να ξεκουράζει το σώμα του και για να μην τραβάει την προσοχή.

Τον υπόλοιπο χρόνο, λίγοι εκλεκτοί «προσκυνητές» και ευλαβείς βουλευτές, έχουν πρόσβαση στο ασκητήριο του, όπου διαλογίζεται για την κάθαρση από τα παλαιά αμαρτήματα. Μέσα στην απόλυτη σιωπή, που τη διακόπτουν μόνο ήχοι μασελών και μαχαιροπήρουνων. Πηγαίνουν εκεί, με γιουβέτσια ανά χείρας,  με γαρδούμπες και με κοκορέτσια, προσφορά στον ασκητή της μάσας, στον Κωνσταντίνο Β΄, τον μέγα ξεκοκαλιστή. Αφού τον λιβανίσουν πρώτα, του διηγούνται έπειτα τα νέα του μάταιου κόσμου και λαμβάνουν ως αντίδωρο συμβουλές και νουθεσίες από το στόμα του. Οδηγίες για το ξεκοκάλισμα της προβατίνας, ή για το καλό ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριτζόλας, για να τις μεταφέρουν στους πιστούς του. Στο μεταξύ, φιλοτεχνείται και η «αγιογραφία» του, ενώ έχουν αποσταλεί και «πρόδρομοι» για να προετοιμάσουν την «Δευτέρα Παρουσία» του.

Διότι, γνωρίζει βαθιά μέσα του, πως είναι η ελπίδα των πολλών, που περιμένουν για να τους σώσει! Έτσι, υπομένει καρτερικά τη μοναξιά του, στο τραπέζι με τα αρνίσια κεφαλάκια και με τα παϊδάκια, περιμένοντας να τον φωνάξουν επιτέλους από την πρεσβεία, πως τώρα τον χρειάζεται η χώρα! Είναι, άλλωστε, κάτι σαν οικογενειακό πεπρωμένο, να σώζουν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της, ερχόμενοι από κάποιον τόπο εξορίας. Ο θείος από το Παρίσι και ο ανεψιός από την Ραφήνα, όπου αυτοεξορίστηκε ώστε να διαλογιστεί! Θα εγγυηθεί τότε τις μερίδες και όλοι θα ησυχάσουν γύρω από την τάβλα με το ψητό γουρουνόπουλο! Αυτό ονομάζεται και «επιστροφή πολιτικής ομαλότητας»! Καθώς, ως γνωστόν, όσοι τρώνε δε μιλάνε!

Και η χοληστερίνη; Κάποιοι λένε, πως για αυτό έκανε την Νατάσα γιατρό, για να του παίρνει την πίεση, μην πάθει και τίποτα από την πολλή άσκηση!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί




4 σχόλια:

  1. Συμπάθα με, αλλά να υποθέσω ότι τα όσα ακούγονται πως είχαν απαγάγει τα παιδιά του επί μια βδομάδα δεν τα έχεις ακούσει ή ότι τα θεωρείς υπερβολές?
    Πάντως δεν μπορώ να υποθέσω ότι αν τα έχεις ακούσει και πιστέψει, θα περίμενες κάτι άλλο απ' αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε φίλε, κατά αρχάς σε συμπαθώ και εγώ.

      Κατά δεύτερον, ναι τα έχω ακούσει, καθόσον είναι μικρή χώρα η Ελλάδα. Για το αν τα έχω πιστέψει, είναι μια άλλη ιστορία. Έχεις εσύ ατράνταχτες αποδείξεις ότι πράγματι έτσι έγινε και πως δεν αποτελεί μια εύσχημη δικαιολογία;
      Να κάνω λοιπόν και εγώ το συνήγορο του διαβόλου και να πω ότι ναι, ας πούμε ότι έτσι έγινε! Και λοιπόν;;;
      Αποτελεί αυτό κάποιου είδους δικαιολογία, για κάποιον που φιλοδοξεί να σώσει την χώρα και τους πολίτες;
      Και επειδή "φοβήθηκε" για την οικογένεια του, ψηφίζει ΝΑΙ σε όλα ώστε να χαθεί ο λαός στη θέση της οικογένειας του;;; Ολίγιστος!
      Για τέτοιον "ηγέτη" μιλάμε;; Γιατί αν ναι, τότε και η έννοια ηγέτης έχει χάσει τη σημασία της πια.
      Και γιατί δεν προτίμησε τουλάχιστον να μείνει αμέτοχος, αφού έτσι και αλλιώς παρέμεινε σιωπηλός;;
      Αν ένας τέτοιος ψοφοδεής ηγέτης είναι αρεστός, λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να το δεχθώι!
      Απλά εκπλήσσομαι για την κοντή μνήμη, την κρίση και την προσωπολατρεία που εκδηλώνει αυτός ο λαός απέναντι στους τιποτάδες.
      Δεν μας σώζει τίποτα τελικά!

      Διαγραφή
  2. Ατράνταχτη απόδειξη για την απαγωγή δε έχω, αλλά για την απόπειρα δολοφονίας του σίγουρα, και αυτές εξετάζει ο εισαγγελέας, όπως θα έχεις διαβάσει κι εσύ.
    Δεν είπα ότι είναι αρεστός, προσωπολατρεία κλπ, αλλά έκανα ένα σχολιάκι για την ειρωνία του Κυνικού που την βρήκα υπέρ το δέον, ώστε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
    Θα συμφωνείς φαντάζομαι ότι για να βρούμε ως λαός τι μπορεί να "μας σώζει τελικά", οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι και να εξάγουμε τα σωστά συμπεράσματα από τα γεγονότα.
    Αγαπητέ, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε καλόπιστο διάλογο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε φίλε,

    Δεν έχω καμμία αντίρρηση για τον καλόπιστο διάλογο. Ούτε εσύ, ούτε εγώ έχουμε κάτι να χωρίσουμε επί του θέματος. Έγραψα μια άποψη για τον ΚΚβ με την οποία καθώς φαίνεται διαφωνείς. Αυτό είναι θεμιτό και δεν έχω κάτι να πω για να σου αλλάξω γνώμη φίλε μου και ούτε με ενδιαφέρει.
    Από την άλλη, όμως, δεν θεωρώ ότι έγραψα κάτι υπέρ του δεόντος στην κριτική μου, αλλά τουναντίον, ίσως να φάνηκα και αρκετά επιεικής και δεν αισθάνομαι καθόλου "άδικος".
    Για μένα δε μπορεί να υφίσταται, όπως είπα ήδη, καμιά δικαιολογία περί απαγωγών, δολοφονίας κλπ, ώστε να "καλύπτεται" ευσχήμως πίσω από αυτό και να ψηφίζει εδώ και 5 χρόνια εναντίον της ζωής μου και της χώρας μου. Δεν λειτουργούν έτσι οι ηγέτες, με βάση τα δικά μου πρότυπα.
    Διατηρώ ισχυρές αμφιβολίες, για το κατά πόσο είναι έτσι τα πράγματα, χώρια ότι ο εισαγγελέας έχει παρά αργήσει να φτάσει κάποιο σε πόρισμα, αν θα φτάσει ποτέ (5 χρόνια έχουν περάσει από τότε).
    Θα μπορούσε, είτε να καταγγείλει το γεγονός ο ίδιος, ώστε ο λαός να γνωρίζει και να τον δοξάσει, είτε να αποσυρθεί αφού φοβάται και να μην ψηφίζει τα μνημόνια. Αυτός δεν έκανε τίποτα από αυτά. Ποιος αλήθεια και γιατί τον υποχρεώνει να ψηφίζει ναι σε όλα, αν όχι από μόνος του, επειδή θέλει;; Φαντάζεσαι τον Κολοκοτρώνη ή οποιοδήποτε άλλο αγωνιστή, να έκανε το ίδιο με τον ΚΚβ, επειδή ο Ιμπραήμ απείλησε την ζωή του;
    Ως ηγέτης είναι λοιπόν ολίγιστος και αυτή παραμένει η δική μου γνώμη.

    Να είσαι καλά και ας διαφωνούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...