ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Je Suis Cynic

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Οι υποκριτές, που εξέθρεψαν και γιγάντωσαν το θηρίο, τώρα κλαίνε, επειδή αυτό τους δάγκωσε! Οι άπληστοι, που ήπιαν και πίνουν μαζί με τους ντόπιους φυλάρχους, το αίμα των μουσουλμανικών λαών, τώρα οδύρονται για τις συνέπειες της απληστίας. Οι ιέρακες, που βομβάρδισαν, σκότωσαν και άρπαξαν, στο όνομα της επιβολής της «Δημοκρατίας», τώρα νιώθουν αποτροπιασμό για την εκτέλεση της ελευθεροτυπίας στην πολιτισμένη Ευρώπη τους. Οι δόλιοι, που για τα συμφέροντα τους όπλισαν και συνεχίζουν να οπλίζουν τους φανατικούς ισλαμιστές «Δημοκράτες», που ξεκληρίζουν λαούς στη Συρία και στο Ιράκ, αρκεί αυτοί να ρίξουν για λογαριασμό τους τον «δικτάτορα» Άσαντ, τώρα θρηνούν πάνω από τα σώματα των νεκρών, κραυγάζοντας: «Je Suis Charlie!». 

Δεν φώναξαν όμως «Je Suis Christian!» για τους δύο δολοφονημένους σύριους επισκόπους, ή απλά «Je Suis Homme!» για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμες κομμένες κεφαλές, από τους Ισλαμιστές, σε Αφρική και Ασία. Δυστυχώς, αυτοί δεν εξέδιδαν κάποιο κουλτουριάρικο περιοδικό, ούτε ανήκαν σε κάποια ελίτ του ευρωπαϊκού «πνεύματος». Φυσικά και δεν συγκρίνονται τα ανθρώπινα πάθη, ούτε και οι ζωές, όπως αντίθετα κάνουν εκείνοι. Τι κρίμα, όμως, που δεν φτάνει και έως εκεί, η επιλεκτική ευαισθησία του ΜΚΟτζήδικου καθωσπρεπισμού τους. Υποκριτές!
Εγώ, όμως, ρε Γάτε, δηλώνω ότι: «Je Suis Cynic
Και επίσης ότι: «je suis un hérétique!» εναντίον της New World Order, που σπέρνει παντού ιμάμηδες, για να θερίσει  πολύ σύντομα «μπαμπούλες» και πανικό!

Όλοι αυτοί, οι «έκπληκτοι», οι «πίπτοντες από τα νέφη» στην πραγματική γη των Καλάσνικωφ, οι «δεν ήξερα», οι «δεν το περίμενα», διαρρηγνύουν τώρα τα ιμάτια της προσχηματικής αφέλειας τους. Όλοι αυτοί, που κάνουν πως δεν βλέπουν τα προκλητικά πλακάτ: «Islam will dominate the world» ή «Fuck Democracy» που τους τρίβουν στη μούρη οι διαδηλωτές «Δημοκράτες» μέσα στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Όλοι αυτοί, που εθελοτυφλώντας επιμένουν να αναφέρονται σε «λίγους» φανατικούς και σε «΄Ηπιο Ισλάμ», ενώ θα έπρεπε να μιλούν μόνο για ήπιους μουσουλμάνους. Αυτοί όλοι, που δεν έτυχε ποτέ να ακούσουν για τον συγγραφέα Salman Rushdie. Που δεν έμαθαν ποτέ για τον Δανό σκιτσογράφο Kurt Westergaard, ο οποίος από το 2005, αν ζει ακόμα, είναι εξαιτίας της αστυνομικής προστασίας. Που δεν γνώριζαν για τον Σουηδό σκιτσογράφο Lars Vilks, που επίσης ζει υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Όχι!! Δεν ήξεραν τίποτα για όλα αυτά! Θα έπρεπε λοιπόν να αναφωνήσουν: «nous sommes idiots!», διότι ενώ γνώριζαν, απλά άφησαν να συμβεί. Και θα ξανασυμβεί, πολλαπλάσια.

Όμως, Γάτε, αν και δεν είναι του γούστου μου αυτού του είδους η εύκολη και φθηνή σάτιρα, θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της να υπάρχει, για να μπορούμε να λέμε και εμείς ελεύθερα αυτά που θέλουμε.  Για αυτό, η λύπη μου για τον θάνατο των δώδεκα ανθρώπων του περιοδικού Charlie Hebdo, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, εξαιτίας της αηδίας μου για την τόση υποκρισία που βλέπω, να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την από καιρό προαναγγελθείσα δολοφονία τους.

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ


6 σχόλια:

  1. Καθαρά λόγια & ξάστερα, όπως ξάστερη υπήρξε πάντα η αληθινά Ελληνική Σκέψη & ο Λόγος της.
    Είναι αυτός ο τρόπος Σκέψης, που οδήγησε τους επικυρίαρχους να χτυπήσουν τον Ελληνισμό & την επιβίωσή του πάνω & πριν από το ``Charlie Hebdo``
    Η υποκρισία της ΝΤΠ έχει ξεπεράσει κάθε ...κυνισμό.
    Να είσαι καλά & να θυμίζεις & σε όποιον ξεχνά, ότι ο διαχρονικός Έλληνας ξέρει να διακρίνει & δύναται να εκφράζει αυτό που βλέπει, κατανοεί & αισθάνεται πίσω από τα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη art ant, εύχομαι καλή χρονιά!

      Τα σπουδαιότερα πράγματα, είναι αυτά που λαμβάνουν χώρα πίσω από τα σκηνικά των προσχημάτων, πίσω από τα επιφαινόμενα και από τις αληθινές προθέσεις.
      Η ανάλυση των πραγματικών δεδομένων μιας κατάστασης, δε μπορεί να μένει στην επιφάνεια των συμπτωμάτων, αλλά αναζητά με λογικό τρόπο την αιτία τους. Αυτός είναι ο χαρακτηριστικός "Ελληνικός" τρόπος σκέψης και για αυτό η αναζήτηση της αλήθειας και της γνώσης συνδέθηκε με την ιστορία του Ελληνισμού.
      Αυτή η οξυδερκής σκέψη, η αναμόχλευση και η κριτική αξιολόγηση των δεδομένων, είναι σε θέση να αποδομεί τα αρχιτεκτονήματα του ψεύδους, φέρνοντας στο φως την αληθινή εικόνα των πραγμάτων. Αυτή η ελευθερία της σκέψης, καθιστά τον Ελληνισμό, τον πρώτο κατά σειρά εχθρό της ηθικής, πνευματικής και πολιτικής τυραννίας, που κάποιοι προσπαθούν έντεχνα να εφαρμόσουν μέσω των σχεδιασμών της ΝΤΠ.
      Δεν γνωρίζω πόσοι είναι σε θέση να αντιληφθούν αυτήν την πολυκέφαλη και πολυπλόκαμη τερατουργία που ετοιμάζεται σε βάρος της ανθρωπότητας, αλλά είμαι βέβαιος, πως στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.
      Εμείς από την πλευρά μας, ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αφυπνίσουμε τις ναρκωμένες συνειδήσεις, κόντρα στο ρεύμα του ποταμού, ή του "ποταμιού" της Νέας Τάξης Απανθρωπισμού.

      Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μας

      Διαγραφή
  2. Έξοχος για ακόμη μία φορά ο Kυνικός.
    Εγώ θα έγραφα επίσης για τα ελληνικά "καμάρια" (πιτσαδόρους,εσχατόγερους κλπ) που πήγαν να παραστήσουν τις γλάστρες, "je suis hypocrite et psyfo8hric".

    ΥΓ:Καλή χρονιά και καλή λεφτεριά στην πατρίδα μας. Ελπίζω να γίνει ένα ακόμη βηματάκι στις 25 του μήνα.

    Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ευάγγελε, εύχομαι καλή χρονιά εύχομαι επίσης!

      Ο Κυνικός είναι ένα κομμάτι της δραστηριότητας μου που μου αρέσει πολύ. Συχνά, ο καλύτερος τρόπος είναι να λέει κάποιος αυτά που πιστεύει με χιούμορ.
      Ελπίζω και εγώ πως ίσως κάποια πράγματα αλλάξουν, αλλά οι ελπίδες που διατηρώ είναι χλωμές. Θα δούμε και στην πράξη, αν ο λαός αυτός διαθέτει κάποια ωριμότητα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...