ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, 2.500 χρόνια Ιστορίας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Πριν αποφασίσουν οι Έλληνες τι θα ψηφίσουν, ας σκεφτούν έναν προς έναν, ποιοι είναι εκείνοι που είναι υπέρ του ΝΑΙ και που σουλατσάρουν στο Σύνταγμα. Θα αναφέρω μερικούς. Γεωργιάδης, Βορίδης, Μητσοτάκηδες, Μπακογιάνη, Χατζηδάκης, Γιακουμάτος, Βούλτεψη, Ψαριανός, Λυκούδης, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Βαρβιτσιώτης, Καμίνης κλπ. Πολλοί από αυτούς ήταν πολιτικοί, που ύψωσαν κάγκελα στη Δημοκρατία. Που επί πέντε χρόνια δεν τολμούσαν από φόβο να κυκλοφορήσουν μόνοι τους ανάμεσα στον λαό. Σήμερα, ο φόβος των Ελλήνων τους δίνει συγχωροχάρτι και τους καθιστά εκπροσώπους της ελληνικής ανελευθερίας.


Ένα πράγμα που πρέπει επίσης να γνωρίζουν οι Έλληνες, είναι αυτό:

Με το ΟΧΙ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να την πατήσουμε, αν ο Τσίπρας κάνει κωλοτούμπα. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα κάτι να πετύχει, αν είναι έντιμος, πράγμα που ελπίζω μιας και δεν είμαι μέσα στο μυαλό του, ούτε μέλος κάποιου κόμματος είμαι και όρκο δεν παίρνω για κανένα. Τους άλλους, όμως, τους γνωρίζουμε, τους δοκιμάσαμε. Στη χειρότερη περίπτωση, δηλαδή, θα διατηρήσουμε τις αλυσίδες μας, που θα είναι πιο σφιχτές. Θα έχουμε όμως πει το ΟΧΙ. Και αυτό το ΟΧΙ θα καταγραφεί στην Ιστορία, σαν ένα ακόμα παράσημο ανδρείας του λαού μας. Οι τοκογλύφοι θα μας μισήσουν, αλλά οι λαοί θα μας θαυμάσουν. Και θα μας θαυμάσουν, διότι σύντομα θα κληθούν και εκείνοι να πουν το δικό τους ΝΑΙ ή το ΟΧΙ.

Όμως με το ΝΑΙ, να είστε σίγουροι 1.000%, ότι όχι μόνο θα μας ξεσκίσουν, γιατί τους αντισταθήκαμε, (ξέρετε πως είναι οι Γερμανοί), αλλά θα μας πατήσουν και στο λαιμό, διότι θα έχουν πλέον και την άδεια μας. Θα είμαστε πια απόλυτα περιφρονητέοι. Ταυτόχρονα, θα νομιμοποιηθούν από το ΝΑΙ και τα παράνομα μνημόνια και θα απαλλαχθούν από τις ευθύνες τους οι υπαίτιοι. Έτσι, θα ολοκληρώσουν και οι Γερμανοί αυτό που άφησαν μισό, φεύγοντας το 1944 από την Ελλάδα. Μην έχετε αυταπάτες. Δεν πρέπει να γίνουμε από λαός ένα κοπάδι, που άγεται και φέρεται από το φόβο του, διότι αυτός είναι ο σκοπός των εκβιασμών τους. Να κάμψουν τη θέληση μας, να μας τρομοκρατήσουν με τα ΜΜΕ τους.

Να κινηθούμε, λοιπόν, προς μια άγνωστη και επισφαλή σωτηρία;
Ή να παραμείνουμε στην «ασφάλεια» μιας βεβαίας υποταγής και δουλείας;

Προσωπικά, θα επιμείνω στο ΟΧΙ, ακόμα και αν πρόκειται να είμαι ο μόνος. Το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος, έχει αποκτήσει πλέον διαφορετικό χαρακτήρα και ερμηνεύεται αλλιώς από τον καθένα. Ακόμα και ανάμεσα σε εκείνους που ψηφίζουν το ίδιο. Όμως, δεν θα πω ΟΧΙ για τον Τσίπρα, ούτε για τον Καμένο. Ούτε μπαίνω στη λογική της πιθανότητας πως θα με εξαπατήσουν. Αυτό δεν με ενδιαφέρει πλέον. Το ΟΧΙ μου, έχει ξεπεράσει ακόμα και αυτούς! Είναι το χρέος μου. Είναι η λαχτάρα της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας. Τίποτα άλλο πέραν αυτού.

Θα πω ΟΧΙ, επειδή αυτό θέλει η ψυχή μου. Για να μπορώ να κοιτάζομαι στον καθρέπτη. Για να είμαι συνεπής με την ιστορία των προγόνων μου. Με όποιο τίμημα. Για να μην ανήκω στην πρώτη γενιά εκείνων των μεταλλαγμένων Ελλήνων που φίλησαν τη μπότα του κατακτητή. Τελικά, επειδή έχω αλλεργία στους εκβιασμούς και στα τελεσίγραφα και είμαι της «παλιάς» σχολής, που έχει ηλικία 2.500 χρόνων…..

Ζυγίστε, λοιπόν, εσείς τις πιθανότητες και ταυτόχρονα επιλέξτε το ποιοι επιθυμείτε να είστε από εδώ και στο εξής απέναντι στην ιστορία!

4 σχόλια:

  1. -Ν΄ Αγιάση τό στόμα σου (η πέννα σου) Αγαπητέ Γεράσιμε.-
    Νά θυμίσω μόνο πώς, η ραγαία εξέλιξη τών τεκτενομένων άρχισε τόν Μάϊο τού 2010, όταν ό χαζοχαρούμενος γάπ όταν διαφήμισε τό Καστελόριζο! υπέγραψε τό περιβόητο μνημόνιο τους.Μέ απλά Ελληνικά εκείνο τό κ@λοσφούγκι τους γράφει υπενθυμίζει στά εγχώρια υλόφρωνα ανθελλινικά εξωνημένα από κούνια υλιστικά τομάρια, φαύλα, άψυχα τσιράκια: Τότε, θά κάνετε, αυτά, έτσι. Ελληνες, συριζαίος δέν είμαι ουτε ανέλ όμως, μού δίνεται ίσως η μοναδική ευκιρία νά εκρφράσω τό ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΟΥ ΟΧΙ χάρη στήν Μνήμη τού Παππού μου πού πολέμησε τά λυσσασμένα σκυλιά τής πάξ τζιουδους μαζί μέ άλλα Ελληνόπουλα τής Γεννιάς του στά Οχυρά τής γραμμής Μεταξά μέχρις εσχάτων. ΟΧΙ λοιπόν, ..νύν υπέρ Πάντων ο Αγών, διότι: τώ εκείνω ρήματι πειθόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνος καθόλου φίλε μου, το ΟΧΙ σημαίνει ΝΑΙ στην Ευρώπη του πολιτισμού και των λαών, σ' έναν Κοσμο δικαιοσύνης κι ελευθερίας -σκοπό της Δημοκρατίας- που φέρνει ευτυχία! ΟΧΙ σημαίνει εργασία, δημιουργία κι όχι δουλεία! Καλό ξημέρωμα λοιπόν κι ας λένε ότι θέλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και επαυξάνω. Ας είμαστε έτοιμοι για τα (πολύ) χειρότερα που θα έρθουν μετά το "ΟΧΙ". Και μετά το "ΝΑΙ" το ίδιο θα γινόταν σε μας, αλλά όχι η ίδια -άμεσα- γεωπολιτική εξέλιξη. Προσωπικά, δεν σκοπεύω να το πω με θόρυβο, απαξίωση, φωνές και ύβρεις. Μαλακά, όπως η χρόνια διείσδυση στον πολιτισμό μας, που μας έκανε να θεωρούμε τα ΑΤΜ απαραίτητο στοιχείο της επιβίωσης μας. Δεν χλευάζω την ανάγκη, δεν προσβάλλω τους πιο αδύναμους, μιλώ για καθολικότητα και κοινωνία συλλογικοτήτων. Αντίπαλοι δεν είναι οι υποστηρικτές του "ΝΑΙ", πλην αυτών που αναφέρεις Γεράσιμε και όσων εγχώριων βαμπίρ εμφανίστηκαν πάλι σε στυλ "It's alive !"
    Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας kynorodi, Στέργιε και ανώνυμε φίλε!

    Ευχαριστώ πολύ για την ενδυνάμωση της φωνής μας που θα πει το μεγάλο ΟΧΙ, για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την Δημοκρατία στην Ελλάδα μας και στην Ευρώπη.
    Συμφωνώ με όλους σας και ειδικά με αυτό που είπε ο Στέργιος αναφορικά με τους αληθινούς μας αντιπάλους. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού μας και να αποφύγουμε τον διχασμό, ο οποίος θα είναι το ύστατο όπλο που θα χρησιμοποιήσει ο αληθινός εχθρός μας εναντίον των Ελλήνων. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, αν και φοβάμαι ότι μέχρι την Κυριακή, και επειδή το ΟΧΙ θα προηγείται, θα επιδιώξουν απελπισμένα με κάθε τρόπο-προβοκάτσιες- ώστε να διασπάσουν την ενότητα μας.
    Ελπίζω ότι αυτός ο λαός κάτι έχει διδαχθεί από το παρελθόν του και τουλάχιστον μέχρι στιγμής φέρεται αρκετά συνετά και ώριμα..
    Καλό βόλι σας εύχομαι!
    Προσωπικά θα ήθελα να πετύχω Σόιμπλε και Γερούν στο δόξα πατρί!
    (Χαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...