ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Γιατί σιωπά ο Νταίηβιντ Κάμερον σχετικά με την ανακατάληψη της Παλμύρας από τα νύχια του Isis;

Robert Fisk, Independent (UK)
Τελικά, ήταν ο συριακός στρατός - και τα φιλαράκια της Χεζμπολάχ από το Λίβανο, καθώς και οι Ιρανοί και οι Ρώσοι - οι οποίοι πέταξαν τους δολοφόνους του Isis έξω από τη Παλμύρα. Η μεγαλύτερη στρατιωτική ήττα που έχει υποστεί το Isis κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανακατάληψη της Παλμύρας, της ρωμαϊκής πόλης της αυτοκράτειρας Ζηνοβίας.

Και σιωπάμε. Ναι, λαέ!, κέρδισαν οι κακοί, έτσι δεν είναι; Διαφορετικά, όλοι θα το γιορτάζαμε, έτσι δεν είναι;

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα που οι χαμένες ψυχές του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» κατέστρεψαν τις ζωές περισσότερων από 30 αθώους ανθρώπους στις Βρυξέλλες, θα έπρεπε - δεν θα έπρεπε; - να βαρέσουμε παλαμάκια για τη μεγαλύτερη στρατιωτική συντριβή στην ιστορία του Isis. Αλλά όχι.


Καθώς οι μαύροι μάστορες των εκτελέσεων κατέφυγαν από τη Παλμύρα αυτό το Σαββατοκύριακο, οι κ.κ. Ομπάμα και Κάμερον ήταν όσο σιωπηλοί όσο και τα νεκροταφεία στα οποία το Isis έχει αποστείλει τόσα πολλά θύματα.

Αυτός που έβαλε την εθνική μας σημαία να κυματίσει μεσίστια προς τιμήν του αποκεφαλιστή βασιλιά της Αραβίας (μιλάω για τον Νταίβε ασφαλώς) δεν είπε λέξη.

Όπως συνηθίζει να λέει ο μέχρι θάνατό συνάδελφός μου στην Sunday Express, Τζον Γκόρντον, σας σοκάρει, έτσι δεν είναι; Εδώ έχουμε το συριακό στρατό, με την υποστήριξη, φυσικά, των Μπολσεβίκων του Βλαντιμίρ Πούτιν, που πετάει τους κλόουν του Isis έξω από την πόλη, και εμείς δε τολμάμε να προφέρουμε ούτε μια λέξη για να πούμε μπράβο.

Όταν έπεσε η Παλμύρα πέρυσι, είχαμε προβλέψει τη πτώση του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αγνοήσαμε, σιωπήσαμε σχετικά με το μεγάλο ερώτημα του συριακού στρατού: γιατί, αν οι Αμερικανοί μισούν τόσο πολύ το Isis, δεν βομβάρδισαν τις ορδές αυτοκτονίας που έσπασαν τις γραμμές του μετώπου του συριακού στρατού; Γιατί δεν επιτεθήκαμε στο Isis;


«Εάν οι Αμερικανοί ήθελαν να καταστρέψουν το Isis, γιατί δεν τους βομβάρδισαν όταν τους έβλεπαν;», με ρώτησε ένας Σύρος στρατηγός, μετά την ήττα των στρατιωτών του. Ο γιος του είχε σκοτωθεί υπερασπίζοντας τη Χομς. Οι άνδρες του είχαν αιχμαλωτιστεί και αποκεφαλίστηκαν στις ρωμαϊκές αρχαιότητες. Ο Σύρος επίσημος επικεφαλής αρχαιολόγος των ρωμαϊκών αρχαιοτήτων (για τον οποίον νοιαστήκαμε τόσο πολύ, θυμάστε;) ε, και αυτός αποκεφαλίστηκε.


Το Isis έβαλε ακόμα και τα γυαλιά του στο ακρωτηριασμένο κεφάλι του, για διασκέδαση. Και μετά σιωπήσαμε.


Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 28.3.2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...