ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Γιατί ενοχλεί η 28η Οκτωβρίου;

Όταν οι προοδευτικοί του «Ναι σε όλα» καταργούν το… «ΟΧΙ»!

Εκείνο τ’ «όχι» δεν το επανέλαβε η ηχώ,
 ήταν πολύ βαρύ για να το μεταφέρει.
 Κ. Μόντης
 του Νικόλα Δημητριάδη
Μέρες που είναι, βλέπουμε να διοργανώνεται σειρά από εκδηλώσεις για τον Πόλεμο του ’40 και την Κατοχή. Στην αρχή παραξενευτήκαμε: από τόσο νωρίς αρχίσανε οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου; Η απάντηση είναι αρνητική. Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο του εορτασμού της… 12ης Οκτωβρίου 1944, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας.

Πως; Τι’ν τούτ; Πρόκειται για μία ακόμη ιδέα της εθνομηδενιστικής ηγεσίας μας, των Λιάκων και των Φίληδων: Η 28η Οκτωβρίου πρέπει να υποβαθμιστεί και να αντικατασταθεί από την 12η. Όπως γίνεται στας προοδευμένας Ευρώπας, όπου εορτάζεται η νίκη επί των Γερμανών και το τέλος του πολέμου, αντί για την αρχή του. Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου ενοχλεί τους προοδευτικούς διανοούμενούς μας, καθώς συνιστά μια γιορτή πολεμοχαρή, εθνικιστική, μέσες άκρες φασιστική – έτσι μας λένε. Όπως και το 1821. Γιατί γιορτάζουμε την αρχή της Επανάστασης και όχι το τέλος της; Tα ίδια και με την 1η Απριλίου, εθνική γιορτή της Κύπρου, όταν, το 1955, ξεκίνησε ο αγώνας της ΕΟΚΑ για Ένωση.

Έτσι, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει και σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς, με τίτλο, «Πόλεμος-Κατοχή-Αντίσταση-Απελευθέρωση: Προτάσεις για εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας της περιόδου 1940-1944». Σ’ αυτό οι δάσκαλοι επιμορφώνονται στο επίμαχο ζήτημα: «Να γιορτάσουμε την απελευθέρωση και όχι την κήρυξη του πολέμου. Πώς προσεγγίζουμε τραυματικά και δύσκολα θέματα;». Για το υπουργείο, δηλαδή, το ΟΧΙ στους Ιταλούς συνιστά… κήρυξη πολέμου; Μας θυμίζει τις απόψεις του ανεκδιήγητου Νάσου Θεοδωρίδη, στην κομματική εφημερίδα του Σύριζα Αυγή, ο οποίος διατεινόταν πως δεν έπρεπε να αντισταθούμε στους Ιταλούς, μιας και δεν ζητούσαν τίποτε παραπάνω από… μια απλή διέλευση του στρατού τους…


Έτσι είναι οι νεοφιλελεύθεροι, πάνω απ’ όλα ευαίσθητοι και ανθρωπιστές. Που σιχαίνονται τα όπλα και τους πολέμους. Και τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις. Άλλωστε γι’ αυτούς όλοι ίδιοι είναι. Και οι επιτιθέμενοι και οι αμυνόμενοι, και οι κατακτητές και οι κατακτημένοι, και τα στρατεύματα της Βέρμαχτ και οι αντάρτες της Εθνικής Αντίστασης. Όποιος έχει την εξουσία, είναι πάντα υπέρ της ειρήνης. Κάθε σκέψη για αντίσταση ποινικοποιείται. Είναι αυτό το πνεύμα του τάχα μου ανθρωπισμού των ισχυρών, που οδήγησε, π.χ., τον Αντώνη Λιάκο, πολιτικό καθοδηγητή των «προοδευτικών» και «αντιεθνικιστών» ιστορικών να γράφει τα εξής: «Να ζητήσουμε από το Φίλη να απαγορέψει στα σχολεία τραγούδια που εξυμνούν τη γενοκτονία όπως το Πότε θα κάμει ξαστεριά, που βάζουμε και το τραγουδούν αθώα παιδάκια: «Να κάνω και μωρά παιδιά να κλαιν’ δίχως μανάδες»!»…

Ας πει, λοιπόν, κάποιος στους προοδευτικούς φωστήρες του τσιπρισμού ότι, σε αυτόν τον τόπο, με τη μακραίωνη αντιστασιακή παράδοση, έχουμε μάθει να μνημονεύουμε όχι τις νίκες και τις επιτυχίες μας, αλλά τις στιγμές εκείνες της ιστορίας, που αποφασίσαμε να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε. Αυτός ο λαός έχει μάθει να γιορτάζει τα «όχι» του, ανεξαρτήτως συνεπειών. Το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που κάνει η Αριστερά του «ναι σε όλα». Που το μοναδικό «όχι» που είπε ήταν στη γελοία προεκλογική φιέστα του εγκληματικού δημοψηφίσματος.


Άλλωστε, και στους τρεις ιστορικούς σταθμούς που αναφέραμε, ποιο ήταν ακριβώς το τέλος του πολέμου, για το οποίο οφείλουμε να εορτάσουμε; Το τέλος της Επανάστασης του ΄21, με το κουτσουρεμένο κράτος-αποικία των Άγγλων και των Βαυαρών; Το τέλος της Κατοχής, με τα Δεκεμβριανά, τον κύριο Τσώρτσιλ και τον Εμφύλιο; Τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου που προδώσανε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ανοίξανε τον δρόμο στην τουρκική επιθετικότητα; Αυτά θέλετε να γιορτάσουμε; Βλέπετε, οι μεγάλες στιγμές της ελληνικής ιστορίας έχουν το συνήθειο να ξεκινάνε από τον λαό, με τους αγώνες και τις θυσίες του, και να τελειώνουνε από τους πολιτικούς και τις πρεσβείες, με τις… νουθεσίες τους. Ευχαριστούμε κύριε Φίλη, αλλά δεν θα πάρουμε. Αν εσείς έχετε εθιστεί τόσο στις υποκύψεις, δεν χρειάζεται να διδάξετε το «προσόν» σας αυτό και στα παιδιά μας.

Κάντε λοιπόν τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

Να περάσουν οι βάρβαροι

Κάντε λοιπόν τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

Να μην υπάρχουν νομικά κωλύματα για τη διέλευση

Γιατί παραγνωρίζουμε την συγκυριότητα των προγόνων,

Αυτοί που σας λέμε είναι όλοι εκπαιδευμένοι στο ναι.

Πού ν’ αναζητάμε άλλους τώρα,

Τι λόγος υπάρχει.

Ούτε ένα ψίχουλο άρνηση σε κάποια κόχη

Εμείς που πριν σπαργώναμεν απ’τα όχι

Κώστας Μόντης

Το είδα εδώ:

3 σχόλια:

 1. -Αχ! Λοχία Σταμούλη! Αχ!!!!
  Ζήτω ο λάκης, ο τρύφων, ο φώτης....καί ο στριγκάτος ψευδοκουλτουριάρης εθνοδιαμελιστής εθνομηδενιστής... ο άτιμος τιμητής αντιαξιών...ζήτωωωωω!
  -Αχ Γυναίκα Ηπειρώτησσα! Αχ!!!!
  Ζήτω η φαίη, η ολγα, η ελένη, η ρούλα....ζήτω η κάθε πόρνη σαλώμη ...ζήτωσαν τά φρόκαλα, τά σκύβαλα....ζήτωσαν οι βόθροι σας.
  ΑΧ! ψείρα τής κατοχής, ΑΧ!!!!!!!
  -Ζήτωσαν οι ψείρες τής πολυτελούς μεζονέτας σας @ρομιάρηδες, απόβλητοι, μιαροί τής πλέριας ψευδοδημοκρατίας σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επετειακόν
  -Τό Μνημείον μαρμάρινον, επιβλητικόν,
  καθώς καί τό εμψυχωτικόν εωθινόν, κατά τό πρωτόκολλον,
  καθώς τά αγήματα, οι κλάρες, τά σιρίτια,
  τά ταρατατζούμ ..τό Εθνικόν φρόνημα, τό Ηθικόν,
  οι σημαιοστολισμοί, ..
  καθώς η φωταγώγησις δημοσίων υπηρεσιών…
  καθώς τά παράσημα είς τά στήθη,…
  επίδειξις συγχρόνων «νταβιδικών» οπλικών συστημάτων,
  διά τήν ακεραιότηταν τής Πατρίδος
  και άλλα τινά εθνικόφρονα..
  ήτοι: ενδόμυχοι κομπασμοί ενθυλακωμάτων …
  καθώς οι εκλεκτοί τιμητές είς τάς εξέδρας,
  τών επωνύμων, τών διασήμων, τών επισήμων ενθυλακωτών!
  -κατά το έγκριτον πρωτόκολλον τού πρυτανείου-
  καθώς οι ελεγείες, τά επιγράμματα, οι Πανηγυρικοί.

  Η επιτάφια φλόξ άσβεστος άνωθέν του,
  λικνίζεται είς τούς ρυθμούς τών ανέμων,
  καί πολεμά νά νικήσει, τά μαρτύρια τόσων ετών,
  τόσων πόνων, τόσων δακρύων…τόσων Μανάδων,
  εν ονόματι τής Ελευθερίας καί ακεραιότητος τής Πατρίδος.


  Οι Αθάνατοι Νεκροί τών πολέμων της -άταφοι οι πλείονες-
  Άγνωστοι, εισέτι αναμένουσι δικαίωσην…
  η κενή κόλασις αναμένει…
  εξ άλλου, ουδείς αναμάρτητος -κατά τάς γραφάς-
  ένα βόλι νταβιδικό, μία οβίδα νταβιδική επίσης,
  «άγνωστης» κατασκευής, μίζας καί προελεύσεως,
  τούς έποίησεν Ήρωας! εσαεί, διότι:
  Ευλόγησον Κύριε τάς Σημαίας μας,
  Ευλόγησον Κύριε τόν Περιούσιον Λαόν Σου,
  Ευλόγησον Κύριε τά κανόνια μας,
  άρξασθε πύρ κατά βούληση…
  «ανδρών επιφανών- καί μή ενθυλακωτών- πάσα Γή τάφος»
  τούτος εστί ο κεραυνός Σου, ο Πολιτισμός Σου, τά Δίκαιά Σου!

  Καί η απλή έστω μνεία, απάντων τούτων; Εθνική Επέτειος!
  ήτοι: Δοξολογίαι-υπέρ αναπαύσεως τών ψυχών,
  τών δούλων τού Θεού, είς κόλπους αμπραχααάμ –
  κατάθεση στεφάνων, υπό τών πλέριων δημοκρατικών δυνάμεων
  καί τών συνωστισμένων συνιστουσών του…
  πατριδοκαπήλων, ελλαδεμπόρων καί λοιπών τιμητών..
  πρό πάντων ελληναράδων εθνικοφρόνων…
  μέ χειλάκια φουξέ, γόβες στιλέτο, μίνι φούστα,
  μέ φερετζέν, ή τουλπάνιν ή μπούργκαν ή άνευ!
  μέ επινώτια είς τά χείλη, είς τάς ρίνας ή άνευ,
  μέ ταττού καί κοτσίδας ή άνευ,
  μέ στήθη άντερ μπρά 1/16 είς οίστρον,
  τό άτακτον λεφούσι, ανθρωποπολτός είς ζωώδην αταξίαν…
  μέ μπακαλιάρον σκορδαλιάν καί άφθονον ρέψιμον!
  δραπέτευσις εκ τού κλεινού άστεως είς τάς εξοχάς…
  τριήμερον εορταστικόν, παλαμάκια…
  εμετικά εθνικόφρονα λογίδρια κονσέρβαι,
  έμπροσθεν τών τηλεμαρκουτσίων…
  τέλος τελετής…
  ακολουθεί Δεξίωσις είς τό κυβερνείον, Δημοσία δαπάνη…
  καί άλλα κομψά καί εορταστικά πρό πάντων επετειακά,
  κατά τό εθιμικόν πρωτόκολλον.

  Διονύσιε Σολωμέ! Άκουσον μοι
  «Αλλοίμονον, η δάφνη κατεμαράνθη!».
  Και εσύ Διαβάτη ταπεινέ, έμπροσθεν τούτων
  τών τεκταινομένων, κατά τό επετειακόν πρωτόκολλον,
  στάθι καί οίκτιρον,
  «η ΄Ελλάς καί οι Έλληνες, κατεμαράνθησαν!».-

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...