ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

"Ήσουν και εσύ εκεί;" Θα σε ρωτήσουν κάποτε, ζωντανοί και πεθαμένοι...

Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Από την αρχή το πολέμησαν και το λοιδόρησαν, έπειτα το συκοφάντησαν. Έβαλαν ανθρώπους παντού να διαστρεβλώνουν τη σημασία και την αξία του, για να αποτρέψουν τη συμμετοχή του κόσμου. Συστημικά ΜΜΕ και πόρνες δημοσιογράφοι, είτε το αποσιωπούσαν ως είδηση, είτε όταν το παρουσίαζαν το έκαναν με τρόπο αρνητικό, συκοφαντώντας και προσβάλλοντας τους συμμετέχοντες πατριώτες με χαρακτηρισμούς περί «εθνικιστών» και «φασιστών». 

Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες το καταδίκαζαν και τελικά έφτασαν να μην ελέγχουν ούτε και τους δικούς τους που τους παράκουσαν και πήγαν. Έτσι άρχισαν και οι μεγάλες κωλοτούμπες. Και όπως πάντα, όταν ένα πράγμα φτάνει στα όρια του, είναι η ώρα που οι μάσκες πέφτουν και τα πρόσωπα αποκαλύπτονται.

Και τώρα που έγινε πια με θριαμβική επιτυχία στην Θεσσαλονίκη, λαϊκά και δημοκρατικά, όπως αρμόζει σε μονοιασμένους ανθρώπους γύρω από έναν κοινό σκοπό, τώρα που δε μπορούν πια να το εμποδίσουν, βρήκαν ένα νέο τροπάρι. Να το υποβαθμίσουν. Δεν ήταν άνω των 500.000, αλλά ήταν λέει μόνο 30-40.000! Έτσι λένε τα ΜΜΕ που δεν πάτησαν καν εκεί, αλλά και ούτε το μετέδιδαν, όπως θα άρμοζε σε ένα εξαιρετικά επίκαιρο εθνικό γεγονός όπως αυτό. Τα ΜΜΕ που θεωρούσαν πιο σημαντική τη μετάδοση μαγειρικών εκπομπών και την «Κυριακή στο Χωριό» από το συλλαλητήριο. 90.000 χιλιάδες ήταν λέει η Αστυνομία του Τόσκα. Χώρια υποθέτω από αυτούς που μπλόκαρε στα Μάλγαρα για να μην πάνε.

Προσοχή αυτές τις ημέρες στα δημοσιεύματα που διαβάζετε. Θα δείτε πολλές μάσκες να πέφτουν, κώλους να ξεβρακώνονται, σύννεφα να πέφτουν για ανθρώπους που δεν θα πιστεύατε. Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης για όλους. Το κράτος, μαζί με το κουκουλοφόρο παρακράτος, προσπαθούν με λύσσα να εκφοβίσουν και να αποτρέψουν την έκφραση της βούλησης του λαού. Τίποτα δεν θα καταφέρουν.

Η τρομοκρατία της πολιτικής ορθότητας και του κάλπικου "ρεαλισμού", δεν μπορεί να εισβάλει στα αυτιά μας. Η ασυμβίβαστη και αποφασιστική φιλοπατρία, είναι το αντίδοτο απέναντι στα δηλητηριώδη δαγκώματα τους.

Σήμερα στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα πάρουν την απάντηση τους. Ο στόχος για ένα εκατομμύριο είναι μικρός. Τα δύο εκατομμύρια θα ήταν αυτό που πρέπει και που απαιτεί η ιστορική αναγκαιότητα. Ας γίνουμε ξανά ΕΝΑ, μια ομάδα, ένα σύνολο με ένα κοινό σκοπό. Ας κάνουμε και τη δική μας γενιά παράδειγμα υπερηφάνειας και μίμησης για τις επόμενες. 

Ας ζήσουμε πάλι μαζί, έξω από τις μικρές προσωπικές μας ιστορίες, γράφοντας μια νέα λαμπρή σελίδα στη ιστορία μας.


3 σχόλια:

  1. Η αγάπη προς την πατρίδα άρχισε να αποκαλείται "εθνικισμός" τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητή Ειρήνη! Προσπάθησαν επί χρόνια να αφελληνίσουν τον λαό και να ξεριζώσουν από την καρδιά του το αίσθημα της ανιδιοτελούς φιλοπατρίας, αλλά απέτυχαν οικτρά, όπως φάνηκε χθες στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο.
      Ο πανικός τους είναι έκδηλος....

      Διαγραφή
  2. Μην ξεχνατε οτι:
    α)για τους Σκοπιανους ο Μεγας Αλεξανδρος ειναι ο μεγαλυτερος Ηρωας και ινδαλμα τους,απο οτι εχω δει στην τηλεοραση και στης εφημεριδες ολη η χωρα εχει αγαλματα του Μεγα Αλεξανδρου,η δικια μας που ακριβως εχει;Οι ποιο πολλοι απο εσας λετε οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ειναι μια προπαγανδα και προτιματε τον πατερα του τον Φιλλιπο.
    β)Δινοντας ενα μερος απο το ονομα Μακεδονια φιλανθρωπουμε τους Σκοπιανους,ωστε να γινουν μελη της Ευρωπαικης Ενωσης και να ορθοποδησει η χωρα τους.Θυμαστε την περιοδο 2001-2004 που το χρημα ετρεχε απο τα πατζακια σας,δεν θα θελατε να συμβει το ιδιο σε κατι φτωχους συνανθρωπους σας;Δεν ειστε Ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...