ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

24.820 ημέρες, από την τελευταία φορά..


- Ο Θεός, Ανγκέλα! Ο Θεός, μου είπε, 
ότι πρέπει να τιμωρήσουμε τους Έλληνες!
Με πολλά νάϊν και ελάχιστα για!

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
ζωγράφου

Την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφτεί την Ελλάδα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Σημαντικό γεγονός, αν σκεφθεί κανείς, ποιός αληθινά κυβερνάει την Ευρώπη και ποιός κρατάει το κλειδί της λύσης της οικονομικής κρίσης. Για την ακρίβεια, θα έχουν περάσει 24. 817 ημέρες από τις 12 Οκτωβρίου του 1944, οπότε οι Γερμανοί εγκατέλειπαν νικημένοι την Αθήνα. Την Τρίτη, 68 χρόνια μετά, επιστρέφουν πάλι. Αυτή τη φορά όχι με τανκ ή μηχανοκίνητες μεραρχίες, αλλά με χαρτοφυλάκια και ποινικές ρήτρες για το εξωτερικό μας χρέος. Με πολλά νάϊν και ελάχιστα για!


Φαντάζομαι, λοιπόν, τι έχει να γίνει στην υποδοχή της Άντζι, της δικής μας κοπέλας, που μας συμπονά για τα δεινά που μας αναγκάζει να περνάμε για το δικό μας καλό! Σα να τους βλέπω όλους, να στέκονται στη σειρά στην υποδοχή της φράου Μέρκελ, αλλά και να συναγωνίζονται στις συνεντεύξεις και στα λογύδρια τους, στην αβροφροσύνη και στον ιπποτισμό. Υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και παρατρεχαμένοι, Και να σου, επικύψεις, υποκύψεις, σπασίματα μέσης και χειροφιλήματα. Και να σου, μάϊνε ντάμεν ουντ χέρεν, και δώστου αρμπάϊτ και νιχτς, καπούτ και πάλι αρμπάϊτ!

Θα πει κανείς, και τι προτείνεις να κάνουμε; Ξένη ηγέτης είναι, να μην την περιποιηθούμε όπως της αρμόζει; Φυσικά, και να την περιποιηθούμε! Αρκεί να αποφασίσουμε για το είδος της περιποίησης που χρειάζεται, Για αρχή, ας της προσφέρουμε μια μονοήμερη εκδρομή προς Δελφούς (έτσι θα της πούμε) για να την περάσουμε πρώτα από το Δίστομο. Και αν της αρέσει να την πάμε και στα Καλάβρυτα ή στην Κοκκινιά που είναι δίπλα. Και αν όλα αυτά δε μπορούν να γίνουν, διότι χρειάζονται πολιτικοί άνδρες, τουλάχιστον, ας κρατήσουν τις φουστανέλες και ας μη φορέσουν τις χαβανέζικες χόρτινες φουστίτσες. Εντάξει, μπορεί στον Αντώνη και στον Φώτη να μην ταιριάζει το τρόπικαλ κάλτ, αλλά στο Βαγγέλα πάει μούρλια.

Απορώ, όμως, με ποιούς θα μιλήσει η φράου Μέρκελ στην Ελλάδα; Με τους πολιτικούς, που η ίδια κατήγγειλε πρόσφατα ως κύρια υπεύθυνους για τα χάλια της χώρας; ΄Η μήπως με κάποιους άλλους που δεν τους ξέρουμε; Όχι! Θα μιλήσει με το ίδιο πολιτικό σύστημα, που έχει διαφθαρεί εδώ και δεκαετίες από το γερμανικό επιχειρηματικό κατεστημένο. Το δικό της δηλαδή! Αυτή, που υποτίθεται πως θέλει να πολεμήσει τη διαφθορά, προστάτεψε τον Χριστοφοράκο και μαζί του, όσους αυτός θα κατήγγειλε, αν συλλαμβανόταν. Θα μιλήσει, λοιπόν, με τους δικούς της ανθρώπους! Με τους εκβιαζόμενους της. Με τους γερμανοτραφείς αξιωματούχους, προέδρους και κυβερνώντες της Γκρηζουλανδίας.

Θα δούμε πάλι τον «τζέντλεμαν» Βερστεβέλε, ίσως και τον συμπαθέστατο βιετναμέζο Ρέσλερ και τον τοπάρχη Ραϊχενμπαχ! Θα είμαστε μια ωραία οικογένεια! Θα βγάλουν και ωραίες φωτογραφίες (προσοχή στον Άδωνη, γιατί θα θέλει να είναι σε όλες!) για το ιστορικό άλμπουμ, που θα φτύνουν και θα αναθεματίζουν οι ερχόμενες γενιές! Θα στηθεί ξανά το σκηνικό της συμπόνιας και της κατανόησης για τους εξαθλιωμένους Έλληνες, αλλά....το ταμείο θα μας περιμένει να πληρώσουμε αυτά που έφαγαν άλλοι!

Ένα, όμως, είναι σίγουρο με τους Γερμανούς. Ότι ποτέ δε προδίδουν τους φίλους τους. Μόνο, που είναι έντιμοι, απέναντι σε άτιμους. Τα παιδιά των συνεργατών και των δωσίλογων της κατοχής, ενισχυμένα από τους ένδοξους κοπρίτες της γενιάς του Πολυτεχνείου, έχουν αποκατασταθεί πλέον σε θέσεις κλειδιά και συνεχίζουν να υπηρετούν το αφεντικό τους, που δεν τα ξέχασε ποτέ!

Αουφίντερζεν, λοιπόν, φράου Μέρκελ στο ραντεβού της ιστορίας! Εσείς φέρτε τη μπίρα, εμείς θα βάλουμε τα αλμυρά φιστίκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...