ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα στους αναγνώστες του ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ


"Η Γέννηση του Χριστού", 5 Χ 3.70 μ, 1998
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Έφτασε η παραμονή των Χριστουγέννων και με την ευκαιρία αυτή το ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ, δηλαδή εγώ, εύχεται ολόψυχα στις φίλες αναγνώστριες και στους φίλους αναγνώστες, Καλά Χριστούγεννα και έναν καλύτερο νέο χρόνο το 2013, για όλους, κι ιδιαίτερα για τη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας.


Με αφορμή, λοιπόν, την εορτή των Χριστουγέννων, την πιο τρυφερή και αισιόδοξη ημέρα της Χριστιανοσύνης, ας ευχηθούμε πως η Ειρήνη και η Αγάπη, που έφερε σα μήνυμα ο ερχομός στη γη και η Γέννηση του Θείου Βρέφους, θα επικρατήσει στις καρδιές των ανθρώπων.

Πρέπει όμως να το πιστέψουμε για να γίνει. Και η πίστη αυτή, έχει ανάγκη κυρίως από την απλότητα, την ταπεινότητα του συναισθήματος και από την ουσία της ανάμνησης των Χριστουγέννων, πέρα από τους εθιμοτυπικούς και τυπικούς εορτασμούς. Άλλωστε, το γεγονός, ότι ο Βασιλεύς των Βασιλέων γεννήθηκε στην ταπεινή φάτνη, και όχι σε ένα παλάτι, μας δίνει ένα διαχρονικό μήνυμα. περί του τρόπου με τον οποίο ο θεός οριοθετεί τα πράγματα της ζωής και για τις αξίες τους.

Προσχέδιο φάτνης, 0,30Χ0,40, λάδια σε χαρτόνι, 1998
Με αυτή την φάτνη, σας αποχαιρετώ σήμερα και εγώ, για τις επόμενες  2-3 ημέρες της ευφρόσυνης χαράς, που ήδη έφτασαν. Αυτή η φάτνη, κατασκευάστηκε τα Χριστούγεννα του 1998, με ξύλα και διάφορα υλικά από τον Καλλιτεχνικό-πνευματικό Σύλλογο του Αιγάλεω, που συγκέντρωσε και τις χορηγίες. Βασίστηκε πάνω σε δικό μου προσχέδιο (αυτό που επίσης έχω αναρτήσει) και με συλλογική, εθελοντική συμμετοχή 7 μελών, που εργάστηκαν επί δύο εβδομάδες υπό τον συντονισμό μου. Τα πιο δημιουργικά Χριστούγεννα που θυμάμαι.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό. Μια Φάτνη τριών διαστάσεων, κάτι ανάμεσα σε ζωγραφική και σε γλυπτική, και μάλιστα σε φυσικό μέγεθος. Το έργο ήταν 5 μ. μήκος Χ 3,70 μ. ύψος και στήθηκε σε μια κεντρική πλατεία της πόλης.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά, αγαπητό Καραβάκι!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την ωραία ηχογραφημένη θεατρική απόδοση του χριστουγεννιάτικου διηγήματος του μεγάλου Παπαδιαμάντη.
      Προχθές άκουσα στο κρατικό ραδιόφωνο και μια θεατρική αναπαράσταση του διηγήματος "Στον Χριστό, στο Κάστρο". Στηρίζει την ψυχή ο Παπαδιαμάντης!!
      Σου εύχομαι με τη σειρά μου να έχεις Καλή Νέα Χρονιά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...