ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

…και ο σταθμός των ΚΤΕΛ: «Παναγιώτης Γιαννάκης»«Μη γελάτε και θυμίστε μου, ποιος άλλος έπαιζε στον Άρη;»

Στέργιος Ζυγούρας
Σφόδρα ενοχλημένοι οι ανθέλληνες και αντιδημοκράτες πολιτικοί μας από τα «μικρά» συλλαλητήρια σπεύδουν να μας πείσουν ότι «χάσαμε» στο θέμα «Μακεδονία».

1. Δεν χάσαμε! Ακόμα κι αν όλο το σύμπαν έχει διμερείς αναγνωρίσεις, το κράτος FYROM δεν θα αποκτήσει διεθνή αναγνώριση ως «πέρα ή δώθε Μακεδονία», αν δεν το θέλει η Ελλάδα. Ο χρόνος δεν δουλεύει εις βάρος μας, αλλά εις όφελός μας. Επί 27 χρόνια το κράτος των Σκοπίων ζει με διπλή ονομασία. No problem. Εμείς ζούμε επί 197. Εντός ονομαζόμαστε «Ελλάδα», όλοι μας ονομάζουν «Γραικία». Κι αυτό ακόμα είναι αναστρέψιμο. Στην ουσία του, όχι στην ονομασία μόνο. Ας μην μας λένε λοιπόν ότι «χάσαμε», όσοι σφόδρα επιθυμούν να χάσουμε, όσοι δεν κάνουν το παραμικρό για να κερδίσουμε. Αν εμείς παραμείνουμε στο λάθος του πρώην ομόσπονδου κρατιδίου, τότε δεν θεμελιώνεται πρόσχημα αλλαγής συνόρων.

2. Όλο το θέμα «ονομασίας» που «δέχθηκε να συζητήσει» ο Τσίπρας, ήταν αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση. Εξωτερικά έχει συμφωνήσει ο άνθρωπος σ’ αυτό που οι περισσότεροι πολιτικοί έλεγαν από το 1990. Απλώς προσπαθεί να ξαναβγεί πρωθυπουργός στριμώχνοντας τη ΝΔ, που έχει την ίδια μ’ αυτόν άποψη και το κρύβει. Απλώς προσπαθεί να πείσει τους πολίτες της χώρας του ότι η ήττα θα είναι νίκη, αν τα Σκόπια ορκιστούν ότι δεν θα σηκώσουν αεροπλάνα και πυραύλους εναντίον της «ελληνικής Μακεδονίας». Σαχλαμάρες για μικρά παιδιά δηλαδή, σ’ ένα θέμα που θυμίζει την έναρξη του Α’ παγκόσμιου πολέμου. Πρώτα άλλαξαν τα σύνορα στα Βαλκάνια (που έγιναν «Βαλκάνια» επειδή κάποιοι βαλκανοποίησαν το 1821) και ύστερα ξεκίνησε ο γενικευμένος πόλεμος.
3. Το «χάσαμε» του Μπουτάρη, το «ετερόκλητος όχλος» του Τσίπρα είναι το πλήρες ξεβράκωμα της «δημοκρατίας» των «δημοκρατών». Ο αστικός κοινοβουλευτισμός ανέκαθεν ήταν προσχηματικός(1). Οι «δημοκράτες, συνταγματικοί» ήταν αυτοί που παραβίαζαν πάντα τους κανόνες, επειδή μέσα σ’ αυτούς αναγκάζονταν να γράφουν πράγματα που δεν τα πίστευαν. Ας μην ανοίξουμε τώρα κουβέντα για το ποιοι και γιατί επέβαλαν την δημοκρατία. Εκεί που το σύστημα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την «πλειοψηφία», στο θέμα των Σκοπίων υποκρίνεται πως διαφωνούν 90.000 + 140.000 άτομα. Ποιος θα κάνει δημοψήφισμα; Ούτε αυτός που μετέτρεψε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ» δεν τολμάει. Όντως η Ελλάδα είναι η δημοκρατία όπου οι πολίτες κάνουν συλλαλητήριο για να προφυλάξουν την χώρα τους από τους πολιτικούς της.


Δοθέντος του συνθήματος του μαέστρου Τσίπρα, όλοι όσοι μισούν τα έθνη και πρώτο το ελληνικό, τρέχουν να υποστηρίξουν το έθνος των «Μακεδόνων», λέγοντάς μας ότι η Μακεδονία είναι Γεωγραφία. Είπε κι ο Μπουτάρης μια πρωινή βλακεία, ελπίζοντας ότι οι απαντήσεις θα γίνουν στο μοτίβο του τίτλου αυτού του σχολίου. Σιγά μην του κάνουμε την χάρη! ο τίτλος είναι η μονολεκτική αντιπροβοκάτσια. Και η φωτογραφία για να γελάσουμε. Με το πρόσωπο, όχι με το θέμα.

Παραπομπή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...