ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Θρυλικοί Γίγαντες του Περού των οποίων τους σκελετούς είδαν οι Κατακτητές

Στη σημερινή εποχή η ιδέα της ύπαρξης χαμένων πολιτισμών γιγάντiων όντων έχει εξαπλωθεί πολύ μεταξύ των ανθρώπων, κυρίως χάρη στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, πριν από μερικές δεκαετίες, αυτό το θέμα ήταν άγνωστο στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Το Περού είναι μια από τις χώρες όπου αυτές οι αρχαίες ιστορίες έχουν τεκμηριωθεί από χρονικογράφους ή μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, δείχνοντας την «παραξενιά» που είδαν οι αποικιστές πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη περιοχή στον πλανήτη μας όπου υπάρχουν ιδιαίτερα πολλές ιστορίες και θρύλοι για ανθρώπους μεγάλου αναστήματος. Επίσης, αυτές οι ιστορίες δεν είναι χιλιάδων ετών, αλλά μόνο μερικές εκατοντάδες.

Οι ιστορίες για τους Περουβιανούς γίγαντες είναι γνωστές από τον 16ο αιώνα, όταν οι πρώτοι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην περιοχή αυτή.

Μία από τις πρώτες αναφορές των Περουβιανών γιγάντων είναι η ιστορία του κατακτητή Pedro Cieza de León, η οποία περιγράφεται στο φυλλάδιο Royal Comments of the Incas, Τόμος 1, γραμμένο από τον Περουβιανό συγγραφέα Inca Garcilaso de la Vega. Ο Cieza de León προφανώς δεν είδε τους γίγαντες με τα μάτια του, αλλά μίλησε σε όσους τους είδαν.

Στην έκθεσή του περιέγραψε ότι κάποτε άνθρωποι μεγάλου αναστήματος έπλευσαν με τις μεγάλες σχεδίες τους από τα καλάμια μέχρι την ακτή όπου βρισκόταν το χωριό των ντόπιων ιθαγενών. Η πόλη βρισκόταν στη χερσόνησο Santa Elena, η οποία είναι τώρα το έδαφος του Ισημερινού.

Οι γίγαντες αποβιβάστηκαν από τις σχεδίες της χερσονήσου και εγκατέστησαν το στρατόπεδό τους κοντά στους κατακτητές. Προφανώς, αποφάσισαν να εγκατασταθούν εδώ για πολύ καιρό, γιατί άρχισαν αμέσως να σκάβουν βαθιά πηγάδια για να βγάλουν νερό από αυτά.

Ένα απόσπασμα από το αρχαίο κείμενο αφηγείται:

«Μερικοί από αυτούς ήταν τόσο ψηλοί που ένας άντρας κανονικού μεγέθους μετά βίας έφτανε στα γόνατά του. Τα άκρα τους ήταν ανάλογα με το σώμα, αλλά τα τεράστια κεφάλια τους με μαλλιά μέχρι τους ώμους ήταν τερατώδη. Τα μάτια τους ήταν τεράστια σαν πιατάκια και τα πρόσωπά τους ήταν χωρίς γένια. Κάποια από αυτά ήταν ντυμένα με δέρματα ζώων, αλλά μερικά ήταν στη φυσική τους κατάσταση (χωρίς ρούχα). Ανάμεσά τους δεν φάνηκε ούτε μία γυναίκα. Όταν έστησαν στρατόπεδο, άρχισαν να σκάβουν βαθιά πηγάδια για να πάρουν νερό. Τα έσκαβαν σε πετρώδες χώμα και μετά έχτισαν γερούς πέτρινους λάκκους. Το νερό σε αυτά ήταν εξαιρετικό, ήταν πάντα φρέσκο ​​και είχε καλή γεύση ».

Μόλις οι γίγαντες δημιούργησαν το στρατόπεδό τους, έκαναν αμέσως μια αιματηρή επιδρομή στο χωριό των ντόπιων ιθαγενών. Σύμφωνα με την περιγραφή του Cieza de León, έκλεψαν ό,τι μπορούσαν να αρπάξουν και έφαγαν ό,τι μπορούσαν να φάνε, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων!

Ήταν ένα τρομερό θέαμα όταν αυτοί οι τεράστιοι άνθρωποι κρεμάστηκαν από τα δέντρα και οι ντόπιοι έφυγαν από αυτά, και ουσιαστικά δεν μπορούσαν να αμυνθούν. Στη συνέχεια, στη θέση του κατεστραμμένου χωριού, οι γίγαντες έχτισαν τις μεγάλες καλύβες τους και έμειναν εδώ για να ψαρέψουν και να κυνηγήσουν στα τοπικά δάση.

Αυτή η ιστορία τελείωσε με μια εντελώς σουρεαλιστική αφήγηση, όταν ένας «φωτεινός άγγελος» εμφανίστηκε στον ουρανό και πήρε όλους αυτούς τους γίγαντες.

Για τη συνέχεια του άρθρου εδώ:

https://ellinondiktyo.blogspot.com/2022/04/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...