ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Επιλογές χαρακτικών στην ιερή Πόλη Μεσολογγίου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση παρουσιάζεται από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο Μεσολόγγι. Πρόκειται για επιλογή έργων από το αρχείο της ένωσης. Η έκθεση λειτουργεί στο κτίριο Χρυσόγελου από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 30 Ιανουαρίου. Είναι μια πρωτοβουλία του Τομέα Πολιτισμού της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

 

Μιχάλης Αρφαράς, τελετουργικό, μικτή τεχνική, οξυγραφία, λινοτυπία, 2020

Η έκθεση αποτελείται από έργα του πλούσιου αρχείου που συγκρότησε η Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών τα τριάντα τελευταία χρόνια. Μαρτυρά πρώτα την μεγάλη γκάμα των τεχνικών που διαθέτει αυτή η καλλιτεχνική έκφραση. Στο αποτέλεσμα που προσφέρεται στο μάτι, η έντυπη τέχνη πλησιάζει, από την μια, τις καθοριστικές γραμμές του σχεδίου αλλά και, από την άλλη, την χρωματική εντύπωση της ζωγραφικής. Ανάμεσα σε αυτούς τους δυο πόλους, ποικίλουν ματιέρες και εικαστικά αποτελέσματα που την χαρακτηρίζουν.

Χάρος Βασίλης, Composition ΙΙ Λιθογραφία, 1971

Οι πηγές έμπνευσης, άρα και τα θέματα, ποικίλουν επίσης. Από μια κλασική αναπαραστατική τέχνη σε πιο προχωρημένη αφαιρετική, παίρνοντας από μια συμβολική ή σουρεαλιστική προσέγγιση, η έκθεση λειτουργεί σαν μικρογραφία του πλούτου της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής έκφρασης.  Στην παρουσίαση της έκθεση κατά την ημέρα των εγκαινίων εισηγητές θα είναι η Φλοράνς Χρηστάκη, πρόεδρος της ΕΕΧ, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, μέλος ΕΔΙΠ στην ΑΣΚΤ & μέλος της ΕΕΧ. Mήνυμά θα αναγνώσουν ο Μιχάλης Κότσαρης, χαράκτης Π.Ε Αιτ/νιας  και η Mcs Σόφη Λαναρά, εκπαιδευτικός Β /εκπαίδευσης.

 

Μιμή Πετροπούλου Δημητράκη, ΚαραβάκιαII, Έγχρωμη Ξυλογραφία, 2006

 

Αρχική εικόνα: Σχοινά Μαίρη, Αιγαιΐς Ξυλογραφία 2006

Κτίριο Χρυσόγελου, Φρειδερίκου Κοτάσου & Μ. Μακρή, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Εγκαίνια: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, 18.00

Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου – 30 Ιανουαρίου 2022

Πληροφορίες: Τηλ. 2631022081

https://www.art22.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ae-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...