ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο ζωγράφος Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Βιογραφικό

Ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος γεννήθηκε στο Αιγάλεω, έχοντας οικογενειακή καταγωγή από την Επτανησιακή Κεφαλλονιά, την οποία αγαπά και πάντα νοσταλγεί. Από μικρή ηλικία εκδήλωσε ιδιαίτερη έφεση προς την ζωγραφική, που αργότερα σπούδασε στην Accademia di Belle Arti της Φλωρεντίας. Πάντα πίστευε και συνεχίζει να υποστηρίζει πως η ζωγραφική είναι άσκηση ζωής και δυνατότητα να γνωρίσει κανείς βαθύτερα την πραγματικότητα.

  Επιστρέφοντας μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα, ταξίδεψε και γνώρισε πολλές περιοχές της που τον ενέπνευσαν μέσα από το φως τους, χρωματικά και σχεδιαστικά, σε μια σειρά από τοπία που ζωγράφισε και τα οποία συνεχίζει, με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους, να φιλοτεχνεί. Παράλληλα και περισσότερο κατά το διάστημα των τελευταίων είκοσι ετών, γνώρισε προσκυνηματικούς τόπους της Ορθόδοξης λατρείας, εστιάζοντας ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του στην ανάδειξη των εκφραστικών εκείνων αποδόσεων, μέσω των οποίων η φύση, σαν αντανάκλαση μιας μεταφυσικής αλήθειας, συνδιαλέγεται με την ιερότητα του κάθε  μνημείου, αναδεικνύοντας χαρακτηριστικές όψεις από την πνευματικότητά του.


Εκείνο που πρωτίστως τον ενδιαφέρει και το τονίζει πάντα και με κάθε τρόπο, (θέτοντάς το σαν απαρέγκλιτο  στόχο και βασικό κίνητρο για να δημιουργεί), είναι ότι το κάθε του έργο που ολοκληρώνει, οφείλει να λειτουργεί, εκτός από την αισθητική του διάσταση και σαν εργαλείο σκέψης, γύρω από σημασίες που αφορούν την φύση, την φανερή κι αθέατη ζωή, όπως και τον ρόλο που διαδραματίζει ο χρόνος.

- Στις δραστηριότητες του περιλαμβάνονται: φιλοτεχνήσεις αφισών, εντύπων και εξώφυλλων βιβλίων, ζωγραφική μεγάλων επιφανειών, καλλιτεχνικές αγγειογραφίες, σκηνικά (σχολή μελοδράματος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών) και έχει συνεργαστεί στην αγιογράφηση ναών στην Κύπρο. Έργα του έχουν αποσπάσει τιμητική διάκριση σε δυο πανελλήνιες εκθέσεις ζωγραφικής το 1996 & 1997, ενώ το 1981 πήρε το 1ο βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους όπως: Στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας, στην Πινακοθήκη Πεσσάδας Κεφαλονιά, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία.

Από το εργαστήρι μου- Είσοδος με υαλογραφία
- Στα πλαίσια της ενασχόλησης με τον δημόσιο Πολιτισμό: Το 1992 οργάνωσε το πρώτο Εργαστήρι ζωγραφικής του Δήμου Αιγάλεω, όπου δίδαξε έως το 1996, όπως επίσης και σε δημοτικά σχολεία της Δ. Αθήνας. Από το 1999 εργάστηκε στον Α.Σ.Δ.Α (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας), ως Υπεύθυνος Πολιτισμού με την αρμοδιότητα του συντονισμού και της διοργάνωσης των διαδημοτικών πολιτιστικών συνεργασιών των δέκα Δήμων της Δ. Αθήνας, με σκοπό την ευρύτερη πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

- Ήταν ο εισηγητής και υπεύθυνος διοργάνωσης του σημαντικού και επιτυχημένου Θεσμού των «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Δ. ΑΘΗΝΑΣ» και του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ», ενώ διεύθυνε επί 8 χρόνια το διαδημοτικό πολιτιστικό περιοδικό «ΕΝΝΕΑΔΑ». Έχει διατελέσει επί σειρά θητειών μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Αιγάλεω, όπου με την αρμοδιότητα του τομέα των εικαστικών διοργάνωσε το 1992-1994 αρκετές ομαδικές εκθέσεις Αιγαλιωτών καλλιτεχνών.

Στο εργαστήρι μου

- Παρουσίαση του έργου του έχει γίνει από τον ημερήσιο τύπο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα, ποιητικές συλλογές και σειρά άρθρων και δοκιμίων για την Τέχνη και τον πολιτισμό, στον «καθ. Ευβοϊκό τύπο», και σε άλλες τοπικές εφημερίδες. Ακόμη στα περιοδικά «Νέα Εστία», «Προσανατολισμοί», «Ίαμβος», πολιτιστική «ΕΝΝΕΑΔΑ» κ.α. Τον Απρίλιο του 2005, παρουσίασε στο Π. Κ «Γ. ΡΙΤΣΟΣ» υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγάλεω, μια θεατρική διασκευή της Αποκάλυψης σε έμμετρο λόγο, με τον τίτλο «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ», δραματοποιημένο από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αιγάλεω με τη συμμετοχή του ηθοποιού Γ. Σαλτόγλου και μουσική σύνθεση του Χρ. Γεωργακόπουλου.


- Είναι μέλος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και το έργο του έχει συμπεριληφθεί στο τρίτομο «ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ», (16ος-20ος αιώνας), Α΄ τόμος- Εκδ. Μέλισσα. Αναφέρεται επίσης στο διεθνές Λεξικό προσωπικοτήτων «WHO IS WHO», έκδοση 2010.

Το εργαστήρι μουΕπικοινωνία

Εργαστήριο: Υψηλάντου 4, Αιγάλεω, 
τ.κ 12243. Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ : 2105986365 - 6972718624
e-mail: ger.gerolymatos@gmail.com
Ipsilantou 4 Egaleo, AthensHellas
Tel : +302105986365 - 6972718624


Εκθέσεις
Με τον αείμνηστο ζωγράφο Κων/νο Γιαννακό σε ατομική έκθεση-1999

«3η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δ. Αθήνας-2002»

«4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δ. Αθήνας-2005»


«5η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δ. Αθήνας-2007»

Με την κα Αθηνά Σχινά, Κριτικό και Ιστορικό της Τέχνης
που είχε την επιμέλεια της έκθεσης

Έργα«Στην άκρη του νησιού»
Λάδι σε ξύλο, 50Χ57,5 εκ.

«Παράθυρο στην Ύδρα»
Λάδι σε cardboard, 80 60 εκ.«Μεσημέρι στην Σαντορίνη»
Λάδι-μικτή τεχνική σε καμβά, 80Χ60

«Δειλινό στην Σίφνο»
Λάδι-μικτή τεχνική σε καμβά, 80Χ60
«Κυκλαδίτικη νωπογραφία»
Λάδι-μικτή τεχνική σε καμβά, 60Χ50
«Λιβάδι-Σύνθεση 1»
Λάδι σε καμβά, 40Χ120«Ανοιξιάτικοι Περιστερώνες στη Σέριφο»
Λάδι σε καμβά, 40Χ120«Ο κόλπος της Σαλαμίνας από το Ποικίλο Όρος»
Λάδι σε καμβά, 40 Χ 50 εκ.
«Στο λιμανάκι της Αμαρύνθου»
Λάδι σε καμβά, 50Χ60 
«Παναγίτσα-Παλιχώρια-Αμάρυνθος
Λάδι σε καμβά, 50Χ70«Τοπίο στα παλιά Μάμμουλα
Λάδι σε καμβά, 50Χ60
«Περιστερώνας στην Άνδρο
Λάδι σε καμβά, 40Χ40
«Η Παναγία η Θαλασσινή στην Άνδρο
Λάδι σε καμβά, 40Χ40
«Οικισμός στην Άνδρο
Λάδι σε καμβά, 40Χ40
«Παναγία η Θαλασσίτρα-Μήλος
Λάδι σε καμβά, 70Χ50

«Νυχτερινή πόλη»
Λαδοπαστέλ σε χαρτόνι

«ΜΕΤΡΟ»
Λάδι σε καμβά, 50Χ60
«Δύση ηλίου με κυκλαδικό οικισμό»
Λάδι σε καμβά, 40Χ40
«Στην Βάθεια της Μάνης»
Λάδι σε καμβά, 40Χ40
«Τραίνα στο σταθμό»
Λάδι σε χαρτόνι, 50Χ70«Περιστέρια»
Λάδι σε χαρτόνι, 70Χ50
Ακουαρέλες
«PERUGIA-PIAZZA FONTANA E PALAZZO DEI PRIORI»
Ακουαρέλα σε χαρτί
«Στην όχθη του ποταμού Neckar»
Ακουαρέλα σε χαρτί

«Ο ποταμός Μανικιώτης-Ν. Εύβοια»
Ακουαρέλα σε χαρτί

«Ξεροπόταμος στην Χιλιαδού της Εύβοιας»
Ακουαρέλα σε χαρτί

«Σύρματα στον Μύτακα της Μήλου»
Ακουαρέλα σε χαρτί
«Το σπίτι του Αγγ. Σικελιανού στη Σαλαμίνα»
Ακουαρέλα σε χαρτί

«Ο κόλπος Χαλιώτη στη Σαλαμίνα»
Ακουαρέλα σε χαρτί

«Ομηρικό λιμανάκι»
Ακουαρέλα σε χαρτί
«Νεκρή φύση με πήλινη φρουτιέρα»
Ακουαρέλα σε χαρτί
«Νεκρή φύση με κανάτα και καρπούζι»
Ακουαρέλα σε χαρτί«Νεκρή φύση με κηπευτικά -πήλινα»
Ακουαρέλα σε χαρτί
«Νεκρή φύση με φρούτα και γουδί»
Ακουαρέλα σε χαρτί


Διάφορα σχέδια
«Εξωκλήσι στο Μελόι της Πάτμου»
Γραφίτης σε χαρτί«Ιερά Μονή Ξενοφώντος-Άγιον Όρος»
Μολύβι σε χαρτί
«Ιερά Μονή Γρηγορίου-Άγιον Όρος»
Μολύβι σε χαρτί

«Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου-Άγιον Όρος»
Μολύβι σε χαρτί

«Ιερά Σκήτη Αγίας Άννας-Άγιον Όρος»
Μολύβι σε χαρτί
«Ιερά Σκήτη Καυσοκαλυβίων-Άγιον Όρος»
Μολύβι σε χαρτί
«Ιβηρήτικη Σκήτη  Αγίου Ιωάννου Βαπτιστή-Άγιον Όρος»
Μολύβι σε χαρτί
«Νέα Σκήτη-Άγιον Όρος»
Μολύβι σε χαρτί«Πρωτάτον Καρυές-Άγιον Όρος»
Μολύβι σε χαρτί
«Ο ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Το Ωρολόγιον του Κυρρήστου»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Ο Θηααυρός των Αθηναίων στους Δελφούς»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Τα Προπύλαια της Ακρόπολης»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Ο Βορέας στο Ωρολόγιο του Κυρρήστου»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«ΡΟΔΙΟΝ-Αρχαίο νόμισμα της Ρόδου»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί«Αργυρό Τετράδραχμο αρχαίας Αθήνας»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί«Αργυρό Τετράδραχμο αρχαίας Πανόρμου»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί
«Αρχαία ελληνικά νομίσματα»
Μελάνι και μολύβι σε χαρτί


10 σχόλια:

 1. Ανώνυμε φίλε,

  Σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση και για τα καλά σου λόγια.
  Αν κατάλαβα είσαι από την περιοχή του "Αιγάλεω Σίτυ".
  Όσο για τους ειδικούς που λες, ας μην αφήνουμε την τέχνη στους λίγους. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Στον καθένα λέει κάτι διαφορετικό, όπως και σε εσένα. Οπότε εκτιμώ την άποψη και των μη "ειδικών" όπως εσύ.

  Να είσαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σας ανακάλυψα μέσω των σχεδίων της Αμφιπόλεως και αμέσως το ιστολόγιό σας προστέθηκε σε αυτά που παρακολουθώ, όμως διακρίνω ταυτόχρονα και ένα πολύ όμορφο και αξιόλογο έργο που δημιουργείτε.

  Ήθελα να ρωτήσω, τα έργα που αφορούν την Αμάρυνθο, απεικονίζουν τα πραγματικά τοπία της Εύβοιας; Δηλαδή το Λιμανάκι, είναι το γνωστό που έχει και την ομώνυμη ψαροταβέρνα; Είναι πολύ οικείο το περιβάλλον.

  Ευάγγελος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε φίλε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.
   Σχετικά με τα έργα της Αμαρύνθου, ναι, απεικονίζουν τα αληθινά τοπία και το Λιμανάκι είναι αυτό όπου καμιά φορά τρώμε καμιά ψητή σαρδελίτσα, μιας και έχω σχέση (εξοχικό) με την Αμάρυνθο και πολλές φορές έχω ζωγραφίσει εκ του φυσικού τοπία της, με ιδιαίτερη προτίμηση θέματος το πανέμορφο εξωκκλήσι της Παναγίτσας που το έχω ζωγραφίσει αρκετές φορές.

   Να είστε καλά και ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία!

   Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι και εγώ αρκετά "δεμένος" με την περιοχή καθώς έχω περάσει τα παιδικά μου χρόνια εκεί και συνεχίζω να την επισκέπτομαι.

   Κάποια στιγμή στο μέλλον θα επισκεπτώ και το εργαστήριό σας. Έως τότε θα συνεχίσω να παρακολουθώ το ιστολόγιό σας.

   Καλή συνέχεια.

   Ευάγγελος

   Διαγραφή
 3. Καλησπερα σας κε Γερασιμε... Μπηκα τυχαια στο μπλοκ σας και εντυπωσιαστηκα... Ειμαι ενα νεο παιδι,ονομαζομαι Γιωργος και ειμαι μολις δεκαεξι χρονων και πολυ δεμενος με τις τεχνες καθως φοιτω στην Β' Λυκειου στο Μουσικο Σχοκειο Τρικαλων στην Θεσσαλια... Οπως καταλαβατε και απο το σχολειο και απο την καταγωγη μου οτι η μουσικη ειναι μια απο τις αγαπημενες μου ασχολειες... Παιζω πιανο και κλασσικη κιθαρα... Θα ηθελα να σας ρωτησω εσεις εμπνεεστε αν ακουτε κλασσικη μουσικη ή μια οποιαδηποτε αλλη μουσικη; Θα χαρω πολυ να μου απαντησετε στο email μου το οποιο ειναι michalistsiaglis80@gmail.com... Ευχαριστω πολυ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. giorgoskomodies Καλημέρα Γιώργο!
   Κατά αρχήν ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου, αλλά μόλις πριν από λίγο είδα το σχόλιο σου.
   Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο ιστολόγιο μου και για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας νέος άνθρωπος όπως εσύ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Είναι κάτι που λείπει στις μέρες μας, δυστυχώς. Αναφορικά με το ερώτημα σου, θα απαντήσω δίχως δεύτερη σκέψη πως ναι. Όταν ζωγραφίζω ακούω πάντα μουσική και σε ένα βαθμό η μουσική μου γεννά όχι μόνο συναισθήματα, αλλά και εικόνες. Άλλωστε, πιστεύω ότι όλες οι τέχνες συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους μέσω του ρυθμού. Σε ότι αφορά το είδος της μουσικής, αν είναι κλασική ή οτιδήποτε άλλο, δεν είμαι δογματικός. Μπορεί να είναι κλασική (μου αρέσει ο Μότσαρτ, ο Μπαχ και ο Βέρντι)ή οποιαδήποτε άλλη μουσική αρκεί να διαθέτει ποιότητα. Ακούω και παραδοσιακή μουσική, ακόμα και βυζαντινή κάποιες φορές, ανάλογα με τη διάθεση. Πάντως μουσική και ζωγραφική πάνε αντάμα.
   Ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντηση μου.
   Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία και εύχομαι καλή συνέχεια και πρόοδο στις καλλιτεχνικές σπουδές σου.

   Γερ. Γ. Γερολυμάτος

   Διαγραφή
 4. Θαύμασα χθες τα εργα σου , σε ένα ξεχωριστό χώρο , ταιριαστό με το θέμα , ήταν ολα υπεροχα και άξια επαίνου , αλλά με κερδισε και η προσωπικότητα σου , ταπεινός , φιλικός , ανθρωπος που θα ήθελες να τον κάνεις φίλο. Ευγε και στην κυρία Αθηνά και στον κύριο Φρόνα. Ο "φίλος" σου Γιώργος Χονδρός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιώργος Μ.Χονδρός

  Αγαπητέ φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και ζητώ μια μεγάλη συγνώμη για την άργητα της απάντησης, καθώς μόλις πριν από λίγο διάβασα το σχόλιο που μου είχες στείλει.
  Σε ευχαριστώ και πάλι και ευελπιστώ να ξανασυναντηθούμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγχαρητήρια τόσο για το εικαστικό σας έργο όσο και για τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συγχαρητήρια τόσο για το εικαστικό σας έργο όσο και για τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...