ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

O street artist Seth μετατρέπει βαρετά κτήρια σε έργα τέχνης

Ο street artist Seth, εκφράζεται καλλιτεχνικά πάνω σε βαρετούς τοίχους στο Παρίσι!

 

Ποιος  είναι ο καλλιτέχνης;

O Σεθ γεννήθηκε στην Γαλλία, και από την δεκαετία του ’90, εκφράζεται πάνω σε βαρετούς και αδειανούς τοίχους του Παρισιού.  Πάντοτε προτιμούσε, την 20η συνοικία, στην οποία έγινε και γνωστός στους κύκλους των δημιουργών graffity για την εξειδίκευσή του στη ζωγραφική χαρακτήρων.

Απόφοιτος της Ecole Nationale des Arts Décoratifs, μαζί με τον Gautier Bischoff το 2000, κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο με τίτλο Kapital, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τα γαλλικά γκράφιτι. Μαζί ίδρυσαν το Wasted Talent το 2004, έναν εκδοτικό οίκο που ειδικεύεται σε έργα  καλλιτεχνών του αστικού ιστού.

Πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με το graffity, ο Σεθ εργάστηκε στις εξής βιομηχανίες: διαφήμιση, κινούμενα σχέδια, κόμικς.  Αρχικά, υπήρξε street artist αποκλειστικά για δική του ευχαρίστηση.

Το 2003,  αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να ανταλλάξει ιδέες με καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες  άλλων πολιτισμών και να αντλήσει ερεθίσματα από διαφορετικούς τρόπους ζωής και ζωγραφικής σε αστικές περιοχές. Αυτή η εμπειρία κορυφώθηκε με το βιβλίο Globe Painter που  κυκλοφόρησε το 2007 μετά τη σειρά ντοκιμαντέρ Les Nouveaux Explorateurs που παρήχθη και μεταδόθηκε από το Canal+,  όπου ο Σεθ τολμά να ανακαλύψει μια ξένη χώρα μέσα από τα αστικά καλλιτεχνήματα της. Για 5 χρόνια συμμετείχε- ταξίδεψε σε 15 χώρες!

Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών του εξερευνήσεων, ο Σεθ ανέπτυξε το ξεχωριστό καλλιτεχνικό του στυλ, έχοντας ως βασική θεματική την παιδική ηλικία. Χρησιμοποιώντας τον τοίχο ως κενή σελίδα, ο Σεθ βασίζεται από τη μία πλευρά στην ατομική ή συλλογική φαντασία – τοπικούς θεούς, μύθους ή ιστορίες. Το παιδί γίνεται αγγελιοφόρος των ερευνών του. Βάζει στο παιχνίδι την εικόνα της αθωότητάς του και τοποθετεί τον χαρακτήρα του σε δύσκολα κοινωνικά, πολιτικά και γεωγραφικά πλαίσια.

Μια προσέγγιση που συχνά έχει διττό νόημα, αλλά ποτέ δεν είναι  κυνική.

Με πληροφορίες από: streetartutopia.com

https://www.culturenow.gr/o-street-artist-seth-metatrepei-vareta-ktiria-se-erga-texnis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...