ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

”BLACK & WHITE” με ασπρόμαυρα σχέδια του Σπύρου Γρατσία στη Νάξο

Ασπρόμαυρα σχέδια που χαρακτηρίζονται από ένα πολύ προσωπικό καλλιτεχνικό ύφος, αξιοποιώντας μια σχεδόν εμμονική επανάληψη μοτίβων, γραμμών, καμπυλών και ευρηματικών σχημάτων σχεδιασμένων με μαύρο μελάνι

3 Αυγούστου- 18 Αυγούστου, 2022

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κατά τη διάρκεια της ασύγκριτης παγκόσμιας πανδημίας και οι κοινωνικοοικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειές της, αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία 22 έργων της έκθεσης του Σπύρου Γρατσιά, που φέρει τον τίτλο: ”Black & White” που παρουσιάζεται από τις 3 έως τις 18 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο «Κυκλαδία» στον Δαμαλά Νάξου.

Τα ασπρόμαυρα σχέδια της έκθεσης, χαρακτηρίζονται από ένα πολύ προσωπικό καλλιτεχνικό ύφος, αξιοποιώντας μια σχεδόν εμμονική επανάληψη μοτίβων, γραμμών, καμπυλών και ευρηματικών σχημάτων σχεδιασμένων με μαύρο μελάνι.

Στο εικαστικό του αυτό ταξίδι, ο Γρατσίας συνειδητοποιεί ότι η καλλιτεχνική έκφραση ενεργεί ως μια μορφή επικοινωνίας, που ο ίδιος αποκαλεί «μακρινή συντροφικότητα» και επιστρατεύει θρυλικούς ήρωες και θεσμικές οντότητες για την οπτική προβολή ενός συναισθηματικού χρονολογίου.

Άγγελοι Angels-min

Μέσα από τα έργα του προσεγγίζει και επανεξετάζει δημιουργικά την ανάγκη της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και συμβίωσης ενώ διεγείρει την προσμονή μας για ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον, ξορκίζοντας τον φόβο και το σκοτάδι με τα «χρώματα» της ελπίδας.

 

Σύντομο βιογραφικό Σπύρου Γρατσία

Ο Σπύρος Γρατσίας, με καταγωγή από τη Νάξο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ανάμεσα στις επαγγελματικές του ιδιότητες συγκαταλέγονται και αυτές του ερευνητή/μηχανικού, σχεδιαστή, εικονογράφου, εικαστικού, κινηματογραφιστή και συγγραφέα μυθοπλασίας.

Είναι ο σεναριογράφος της βραβευμένης ταινίας animation μικρού μήκους με τίτλο ”INVERSE”, η οποία βασίζεται σε προηγούμενη ειδική έκδοσή του με τίτλο ”ROOTLESS ROOTS”, στην οποία έχει την διπλή ιδιότητα αυτή του συγγραφέα και του εικονογράφου.

Νεράιδα Fairy-min

Επίσης έχει γράψει την ιστορική μυθοπλασία ”THE C ENIGMA” που δημοσιεύτηκε στο Amazon το 2014 και εφέτος δημοσίευσε την αστυνομική νουβέλα με τίτλο ”UNYIELDING DESTINY”.

Με την κύρια επαγγελματική του ιδιότητα ως υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης σε πολυεθνικές εταιρείες, έχει συμπληρώσει πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας στους χώρους της αεροδιαστημικής και του δημιουργικού σχεδιασμού καταναλωτικών προϊόντων.

Ο Σπύρος ζει στην Αθήνα και αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη ζωγραφική, την εικονογράφηση και τη συγγραφή βιβλίων και εκδόσεων.

Cover photo Μέδουσα Medusa-min

https://elculture.gr/black-white-me-aspromavra-schedia-tou-spyrou-gratsia-sti-naxo/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...