ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ευθύμη Μαλαφούρη – Η ζωή ως τέχνη

Η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης παρουσιάζει την έκτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ευθύμη Μαλαφούρη, με τίτλο «Η ζωή ως τέχνη». Παρουσιάζονται έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων, ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά και σε ξύλο. Η έκθεση διαρκεί από τις 9 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.

 

Οικογένεια. Λάδι σε καμβά 50 x 50 cm

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα είναι παρών στα εγκαίνια της έκθεσης, για να συζητήσει μαζί με τους φιλότεχνους, τα θέματα που αποτυπώνει στα έργα του καθώς και για την πορεία της ζωγραφικής του εξέλιξης.

Η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου σημειώνει στο κείμενο του καταλόγου της έκθεσης: «…Τα ζωγραφικά «ενσταντανε» του Ευθύμη Μαλαφούρη αγγίζουν την ψυχή μας γιατί έχουν πάντα για επίκεντρό τους τον άνθρωπο, έναν άνθρωπο με τον οποίο ταυτιζόμαστε. Από την πρώτη του έκθεση έως σήμερα, ο ζωγράφος εξελίσσεται αργά και σταθερά διατηρώντας πάντα την προσωπική του ταυτότητα.


Τα πρωινά νέα. Λάδι σε ξύλο 50 x 40 cm

Η γεωμετρία παραμένει, αλλά τα χρώματα πληθαίνουν, το ίδιο και τα συναισθήματα που θέλει να εκφράσει. Επιπλέον, η ζωγραφική του γίνεται όλο και πιο πνευματική αντί για ενστικτώδης, όσο η φύση παίρνει κι αυτή το χώρο της στον καμβά.

Η μινιμαλιστική διάθεση παύει να είναι τόσο έντονη σε ορισμένα έργα του και οι φόρμες του μοιάζουν πιο ανάλαφρες αν και παραμένουν αυστηρές λόγω της επιλογής των χρωμάτων και των σχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζει αξίες όπως αυτές ενός αθλητή που με πολλή προσπάθεια και ήθος πετυχαίνει τη νίκη…».


Βραδινό ραντεβού. Λάδι σε καμβά 60 x 50 cm

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Ηροδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, , 18.00

Διάρκεια έκθεσης: 9 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11. 00-20.00 Τετάρτη, Σάββατο, 11.00 – 14.30 Κυριακή – Δευτέρα κλειστά

Πληροφορίες: Τηλ. 210 8239465, FAX 210 8820655, peritechnon@yahoo.gr , www.peri-technon.com

https://www.art22.gr/%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b7-%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...