ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Έλληνες Χαράκτες στην Ιαπωνία

Μια σημαντική έκθεση, με θέμα την σύγχρονη Ελληνική χαρακτική, προετοιμάζει η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στην Ιαπωνία. Σαράντα ένα χαρακτικά έργα από 26 καλλιτέχνες, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, θα αποτελέσουν μια  περιεκτική αναφορά της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής των πέντε τελευταίων ετών.

Η έκθεση θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Η πρώτη θα λάβει μέρος στον εκθεσιακό χώρο του Washi-no-Sato, 19 με 26 Ιουνίου του 2021. Το Washi-no-Sato βρίσκεται στα βορειοδυτικά της επαρχίας  Saïtama, 70 χλμ από το Τόκυο. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαστήριο παραγωγής χειροποίητου χαρτιού και είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η έκθεση  θα γίνει στο Μητροπολιτικό Μουσείο του Τόκυο.

Αναστασία Κωνσταντάκου

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολύχρονης συνεργασίας της  Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (EEX) και της Japan Print Society η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 με τις εκθέσεις Σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Washi-no-Sato και στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Τέχνης του Τόκυο.

Η φετινή ανταλλαγή με την Japan Print Society θα συμπεριλαμβάνει και μια έκθεση Σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου στου Ζωγράφου, προγραμματισμένη για τον Μάϊο του 2021.

Μαρίνα Προβατίδου

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της ΕΕΧ για διεθνείς ανταλλαγές εκθέσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού, στο οποίο εντασσόταν και η έκθεση της ΕΕΧ στο Ιάσιο της Ρουμανίας  τον περασμένο Ιανουάριο. Σκοπός είναι να  καλλιεργηθεί  η αντίληψη του κοινού για την Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη και για τη συνεισφορά των Ελλήνων Χαρακτών στην ανάπτυξη της. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ΕΕΧ.

Μαρία Κομπατσιάρη

 

Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες: 

Αγγελόπουλος Χρήστος, Αννιτσάκης Οδυσσέας, Αρβανίτης  Ζαχαρίας,  Βαλέρη Αντιγόνη,  Βασιλάκου Αργυρή,  Βελέτζας  Λευτέρης,  Γεωργά  Ματίνα, Κομπατσιάρη  Μαρία,  Κουμαντάκη  Δήμητρα,  Κωνσταντάκου  Αναστασία,  Κώτσιου  Ντίνα, Μαυροειδή Βάντα,  Μαχαιρίδη Ευστρατία,  Μικρού  Αναστασία,  Μονογυιός Ιωάννης, Μπενάκη Πολυτίμη,  Μπογιατζής  Δημοσθένης,  Ξυλά – Ξαναλάτου  Ίρις, Παπαδοπούλου Σοφία,  Πετροπούλου – Δημητράκη  Δήμητρα,  Προβατά  Έλενα,  Προβατίδου  Μαρίνα,  Σιατερλή Δήμητρα,  Σταυρακαντωνάκης  Νίκος,  Σχοινά  Μαίρη και  Φαλκώνης  Μιχαήλ

https://haraktes.gr/en/

https://www.art22.gr/%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%ce%b1%cf%80%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...