ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη …Τέχνη


Η Art Athina δίνει τον τόνο μιας νέας εποχής στο χώρο του πολιτισμού

Η τέχνη είναι «δείγμα ελευθερίας και ευτυχίας» και μετά την τριετή αγρανάπαυση η ευτυχία και η χαρά της τέχνης επέστρεψαν. Το ζήσαμε την περασμένη Πέμπτη στις προετοιμασίες και το απολαμβάνουμε από χθες ως τη Δευτέρα. Η Art Athina 2022 είναι γεγονός με εκατοντάδες εικαστικούς καλλιτέχνες να μας περιμένουν στα περίπτερα των γκαλερί στο Ζάππειο Μέγαρο. Η Art Athina είναι πιο  ουσιαστική πολιτιστική διοργάνωση που φιλοξενεί το Ζάππειο τα τελευταία χρόνια. Μια επιλογή που κάθε χρόνο δικαιώνεται.

Μεταφόρτωση: Μεταφορτώθηκαν 124716 από 124716 byte.

Στην παρουσίαση της φετινής Art Athina η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης Γιάννα Γραμματοπούλου με την καλλιτεχνική διευθύντρια και ψυχή της διοργάνωσης Σταματία Δημητρακοπούλου

Σταθερά το πρόγραμμα συνθέτουν οι ενότητες Main, που αποτελεί και το βασικό εκθεσιακό πρόγραμμα της Αrt Athina. Highlights με νέες γκαλερί από το εξωτερικό, ύστερα από πρόσκληση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της φουάρ, Σταματίας Δημητρακοπούλου.

Feature με γκαλερί από το εξωτερικό που επιλέγει προσκεκλημένος ανεξάρτητος επιμελητής -για το 2022 είναι η ανεξάρτητη επιμελήτρια Kate Carusο από τη Βρετανία που ζει στο Λος Άντζελες. Projects με ανεξάρτητους χώρους τέχνης. Design με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Talks,  συζητήσεις με προσκεκλημένους καλλιτέχνες, διευθυντές μουσείων και καταξιωμένους επιμελητές. Film & New Media Space με αφιέρωμα στους πρωτοπόρους της ελληνικής video art από τις δεκαετίες του ’80 και ’90 καθώς και αρχειακό υλικό από παλαιότερες διοργανώσεις της Αrt Athina, σε συνεργασία με το αρχείο της ΕΡΤ. Art Athina X Daata, όπου σε συνεργασία με την βρετανική διαδικτυακή πλατφόρμα Daata διοργανώνεται ένα πρόγραμμα προβολών ανοιχτό στο κοινό. Kids’ Educational Program σχεδιασμένο  από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, ΚROMA, για παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών, εφήβους και τους συνοδούς τους.


Ένα Ιστορικό έργο στη γκαλερί Έρση


Ένα σημαντικό έργο που κάθε φιλότεχνος θα ήθελε να δει και να θαυμάσει. Είναι ένα ιστορικό πολυθεματικό έργο που ζωγράφισαν τη δεκαετία του 1950 οι Αλέκος Κοντόπουλος, Γιάννης Γαΐτης, Αχιλλέας Απέργης, Γιώργος Μαλτέζος, Γαβριέλα Σίμωση και Κώστας Αντύπας. Όλοι τους ήταν μέλη της πρώτης καλλιτεχνικής ομάδας που συγκροτήθηκε μεταπολεμικά των «Ακραίων».

Η Κάλια Αϊδίνη, καλλιτεχνική διευθύντρια της γκαλερί Έρση, παρουσιάζει την πίσω πλευρά του πίνακα με τα ονόματα των καλλιτεχνών.

Στην ενότητα Art Athina All Year Round που αφορά σε δράσεις και συνεργασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εντάσσονται το Art Athina Artist Residency Program στο πλαίσιο του οποίου διεθνείς καλλιτέχνες, που εκπροσωπούνται από γκαλερί που εκθέτουν στις ενότητες Feature και Highlights  της Art Athina, μένουν στην Αθήνα για 30 ημέρες και δημιουργούν έργα που θα εκτεθούν στο Ζάππειo.

Για τη συνέχεια εδώ:

https://www.art22.gr/%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%ae%cf%84%ce%b7-%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...