ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024

Κίνα: Οι «δίδυμοι» ναοί στις κορυφές βράχων, 2.336 μ. πάνω από τη θάλασσα

Φωτογραφία: chinadiscovery.com

Το θέαμα δύο ναών, «σκαρφαλωμένων» στις κορυφές δύο πανύψηλων βράχων στην Κίνα, κόβει την ανάσα. Οι δίδυμοι ναοί, φαίνεται να έχουν χτιστεί εκεί σαν από θαύμα.

Στέκονται αγέρωχοι 2.336 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και χωρίζονται από ένα φαράγγι, το Gold Sword Gorge, το οποίο ψηλά ενώνεται από μια γέφυρα.

Αυτό το μοναδικό αξιοθέατο, ονομάζεται Red Clouds Golden Summit και βρίσκεται σε μια κορυφογραμμή στο όρος Fanjing, ή Fanjingshan – ένα άλλο αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco- στην οροσειρά της Κίνας, Wuling.

Οι βουδιστικοί ναοί χρονολογούνται πάνω από 500 χρόνια, κατά την περίοδο της δυναστεία των Μινγκ, σύμφωνα με το Oddity Central, παρόλο που έχουν ξαναχτιστεί με πιο ανθεκτικά υλικά, καθώς ιδιαίτερα δυνατοί άνεμοι, «χτυπούν» τις κορυφές.

Για να φτάσουν στους ναούς, οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν πάνω από 8.800 σκαλοπάτια, κάτι που διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, αν και υπάρχει η επιλογή να ανέβετε σε ένα τελεφερίκ.

Φτάνοντας στην κορυφή, οι επισκέπτες αντικρίζουν πρώτα τον Ναό του Βούδα στη νότια πλευρά του συγκροτήματος, ο οποίος λέγεται ότι αντιπροσωπεύει το παρόν. Αφού διασχίσουν τη γέφυρα, τότε μπορούν να δουν τον Ναό Maitreya, ο οποίος αντιπροσωπεύει το μέλλον.

Λέγετα πως το όρος Fanjing, στην επαρχία Guizhou της νοτιοδυτικής Κίνας, είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους Βουδιστές, καθώς πιστεύουν ότι είναι ο τόπος όπου ο Μαϊτρέγια Βούδας, βρήκε τη «φώτιση».

Ως αποτέλεσμα, χτίστηκαν πολλοί ναοί κατά μήκος του βουνού, μερικοί από τον 7ο αιώνα. Αν και πολλοί έχουν καταστραφεί, περίπου 50 δεσπόζουν ακόμα.

Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι αυτοί οι απίστευτοι ναοί και το μαγευτικό τοπίο γύρω τους, προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Το 2019, το National Geographic Traveller έβαλε το Mount Fanjing στη λίστα των καλύτερων ταξιδιών του 2019 και περιέγραψε την πεζοπορία στο βουνό ως «αναρρίχηση μέσα από μια θάλασσα σύννεφων».

Την ίδια στιγμή, στο Tripadvisor, ένας επισκέπτης στο όρος Fanjing, ο Pavel Erokhin, έγραψε: «Αυτό ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα μέρη που έχω επισκεφτεί ποτέ. Κυρίως λόγω του σχήματος του ίδιου του βουνού και των ναών ακριβώς στην κορυφή του».

https://travel.eleftheriaonline.gr/travel/rtravel/item/6785-kina-oi-%C2%ABdidymoi%C2%BB-naoi-stis-koryfes-brachwn,-2-336-m-panw-apo-th-thalassa-poy-%C2%ABkoboyn%C2%BB-thn-anasa-pics

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...