ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Τα μοναδικά τριαντάφυλλα του Νick Κnight σε μια θερινή έκθεση


Για περισσότερα από 30 χρόνια ο Νick Κnight φωτογραφίζει τα τριαντάφυλλα σε κάθε φάση της ανθοφορίας αλλά και της φθοράς τους.

Κείμενο: ελc team

Η εμμονή του διάσημου Βρετανού φωτογράφου Νick Κnight δεν είναι η μόδα, όπως πολλοί θα πίστευαν αλλά τα τριαντάφυλλα. Στρέφει το φακό του και τα απεικονίζει με τρόπο που θυμίζουν νεκρές φύσεις με λουλούδια των μεγάλων ζωγράφων, κυρίως αναπαριστώντας την ολλανδική τεχνοτροπία.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Νick Κnight φωτογραφίζει τα τριαντάφυλλα σε κάθε φάση της ανθοφορίας αλλά και της φθοράς τους, κάνοντάς τα διαφανή και εύθραυστα, ονειρικά και απόκοσμα, σαν να είναι δημιουργήματα της φαντασίας. Η «μανία με τα τριαντάφυλλα» ξεκίνησε όταν φωτογράφιζε τα λευκώματα με τα αποξηραμένα λουλούδια στο Mουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η χρήση των νέων τεχνολογιών τον βοήθησε να βρει νέους τρόπους μετάφρασης της ομορφιάς τους.

Τα έργα του παρουσιάζονται σε μια θερινή έκθεση στον Αlbion Βarn του Michael Hue–Williams στην Οξφόρδη. Ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από “Roses” και ο φωτογράφος επέλεξε 29 από τις πολλές εικόνες που έχει δημιουργήσει μέσα στα χρόνια, ενώ σήμερα, πολλές από αυτές, όπως τις γνωρίζουν οι ακόλουθοί του στο instagram έχουν ληφθεί με το κινητό του και έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία μέσω instagram.



Ο Νick Κnight φωτογραφίζει τα λουλούδια του κήπου του, o οποίος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και έχει σχεδιάσει ο David Chipperfield είτε στο φυσικό φως του κήπου είτε στο τραπέζι της κουζίνας του. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά εικόνων που καταγράφουν την ευθραυστότητα του κύκλου ζωής ενός τριαντάφυλλου. Τα εύθραυστα σχεδόν διαφανή πέταλα που πέφτουν, τα μπουμπούκια όταν ανθίζουν και ανοίγουν και πολλές φορές τους σπασμένους μίσχους.

Ο Νick Κnight έχει μελετήσει τη ζωή των λουλουδιών όπως την απεικόνισαν με θαυμαστό τρόπο οι διάσημοι Ολλανδοί ζωγράφοι του 16ου και 17ου αιώνα όπως ο Jan van Huysum και ο Jan Brueghel the Elder ο πρεσβύτερος. Τα τυπώνει με τη δική του τεχνική, έτσι ώστε η υφή και η απεικόνιση να θυμίζουν τις πινελιές ενός ζωγράφου, ενώ οι εκατομμύρια εικόνες που έχει τραβήξει γεμίζουν με παράδοξα ποιητικό τρόπο τα κενά μιας ρεαλιστικής απεικόνισης.






Nick Knight: Roses | έως 22 Σεπτεμβρίου 2019 |


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...