ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Απολιθώματα προ-ανθρώπων 7,2 εκατομμυρίων ετών προτείνουν ότι η ανθρωπότητα προέκυψε στην Ευρώπη ΟΧΙ στην Αφρική

Μια νέα ανάλυση δύο απολιθωμάτων ηλικίας 7,2 εκατομμυρίων ετών που ανήκουν σε ένα είδος ανθρωποειδούς με το παρατσούκλι «El Graeco» από τη Μεσόγειο Ευρώπη, υποδηλώνει ότι η ανθρωπότητα εμφανίστηκε στην Ευρώπη και όχι στην Αφρική. Η νέα μελέτη θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την ιστορία, αφού αμφισβητεί ανοιχτά τη θεωρία «εκτός Αφρικής».

 

Η θεωρία The Out of Africa in Serious Doubt

Όταν μια παλιά, οδοντωτή κάτω γνάθος ανακαλύφθηκε το 1944 στον Πύργο Βασιλίσσης, κανείς δεν έδωσε πραγματικά σημασία στο απολίθωμα καθώς τα θύματα στην Ελλάδα από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν τόσο καταστροφικά που η εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη αγνοήθηκε κυριολεκτικά από τους περισσότερους ανθρωπολόγους.

 

Ένα μείγμα απεικονίσεων ανθρωπίδων (γένος Homo).  (από δεξιά προς αριστερά) H. habilis, H. ergaster, H. erectus;  H. antecessor - αρσενικό, θηλυκό, H. heidelbergensis.  H. neanderthalensis - κορίτσι, αρσενικό, H. sapiens sapiens.

Όσον αφορά την προέλευση του σύγχρονου ανθρώπου, η υπόθεση «Έξω από την Αφρική» παρέμεινε η κυρίαρχη θεωρία εδώ και δεκαετίες, η οποία υποδηλώνει ότι κάθε ζωντανός άνθρωπος κατάγεται από μια μικρή ομάδα στην Αφρική, η οποία στη συνέχεια διασκορπίστηκε στον ευρύτερο κόσμο εκτοπίζοντας παλαιότερες μορφές, όπως οι Νεάντερταλ και Ντενίσοβαν. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές του Sky News , η γενέτειρα των σύγχρονων ανθρώπων μπορεί να ήταν η ανατολική Μεσόγειος και όχι η Αφρική, όπως προτείνει τώρα μια διεθνής ομάδα επιστημόνων που μελετά τα αρχαία απολιθώματα ενός δοντιού και του κάτω γνάθου.

Μελέτησε δείγματα και εικονικές ανακατασκευές του ολοτύπου του Graecopithecus . * (Πίστωση: Πιθανές ανθρωπογενείς συγγένειες του Graecopithecus από το ateστερο Μειόκαινο της Ευρώπης )

 

Ο El Graeco φαίνεται να είναι ο παλαιότερος γνωστός προ-άνθρωπος στην ιστορία

Το 2012, το αρχαίο οστό της γνάθου ενώθηκε με ένα απολιθωμένο προμήλιο δόντι που αποκαλύφθηκε στην Αζμάκα της Βουλγαρίας. Οι επιστήμονες προτείνουν ότι τα απομεινάρια ανήκαν σε ένα πλάσμα που μοιάζει με τον πίθηκο, το Graecopithecus freybergi, το οποίο τώρα πιστεύεται ότι είναι ο παλαιότερος γνωστός προ-άνθρωπος, που χρονολογείται από 7,2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Με τη βοήθεια μικροϋπολογιστικής τομογραφίας και τρισδιάστατης ανακατασκευής των ριζών και της εσωτερικής δομής των απολιθωμένων δοντιών, οι ερευνητές ανακάλυψαν διακριτικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων ανθρώπων και των πρώτων προγόνων τους.

Ένας άνω προμηχίας Graecopithecus ηλικίας 7,24 εκατομμυρίων ετών από την Αζμάκα της Βουλγαρίας. ( Φωτογραφία: Wolfgang Gerber, University of Tübingen )

Η διευθύντρια του έργου Madelaine Böhme του Senckengberg Center for Human Evolution and Paleoenvironment στο Πανεπιστήμιο του bingen, ο συν-συγγραφέας Nikolai Spassov από τη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών και οι συνάδελφοί τους εξέτασαν τόσο το απολίθωμα του Πύργου όσο και το σχετικό άνω προμήνιο δόντι. «Το El Graeco είναι ο παλαιότερος γνωστός δυνητικός προ-άνθρωπος. Είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια μεγαλύτερος από τον παλαιότερο πιθανό προ-άνθρωπο από την Αφρική: τον Sahelanthropus 6-7 εκατομμυρίων ετών από το Τσαντ », δήλωσε ο Spassov όπως αναφέρει ο Seeker .

Η τομογραφία υπολογιστή δείχνει λειτουργίες που μοιάζουν με τον άνθρωπο

Οι ανθρωπολόγοι αναφέρονται στο "El Graeco" ως ανθρωπογενείς ή προ-άνθρωποι προς το παρόν, επειδή ο τελευταίος κοινός πρόγονος των σύγχρονων ανθρώπων και των χιμπατζήδων διατηρούσε τόσο τα μη ανθρώπινα πρωτεύοντα όσο και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, με τη βοήθεια της τομογραφίας υπολογιστών, η Böhme και οι συνεργάτες της παρατήρησαν ότι τα χαρακτηριστικά του El Graeco εξελίσσονται σε πιο σύγχρονες μορφές που μοιάζουν με τον άνθρωπο,

«Ενώ οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν συνήθως δύο ή τρεις ξεχωριστές και αποκλίνουσες ρίζες. Οι ρίζες του Graecopithecus συγκλίνουν και είναι εν μέρει λιωμένες-ένα χαρακτηριστικό που είναι χαρακτηριστικό για τους σύγχρονους ανθρώπους, τους πρώτους ανθρώπους και αρκετούς προ-ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Ardipithecus και του Australopithecus », δήλωσε ο Böhme σε δήλωση όπως αναφέρει ο Seeker .

Μορφολογία ρίζας στο Ρ4 του βλ. Graecopithecus sp. και Ο . macedoniensis . (Πιστωτική: Πιθανές ανθρωπογενείς συγγένειες του Graecopithecus από το ateστερο Μειόκαινο της Ευρώπης )

Επιπλέον, ένας από τους ερευνητές, ο David Begun από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, πιστεύει ότι αν μεταφέρουμε τον Graecopithecus στη δική μας γραμμή, τότε η ιστορία της ανθρωπότητας θα μπορούσε να γραφτεί ξανά. "Εάν πρόκειται πράγματι για άνθρωπο, θα ήταν ο παλαιότερος πρόγονος του ανθρώπου που ήταν γνωστός και ο πρώτος που αναγνωρίστηκε εκτός της Αφρικής. Από τον Δαρβίνο, η συμβατική σοφία είναι ότι ο τελευταίος κοινός πρόγονος των χιμπατζήδων και των ανθρώπων ζούσε στην Αφρική. Η έρευνά μας δείχνει ότι οι πρώτοι άνθρωποι μπορεί να έχουν εξελιχθεί στην Ευρώπη », λέει στο Science Alert .

 

Οι απόγονοι του El Graeco μπορεί να έχουν μεταναστεύσει στην Αφρική

Αν και, ο Böhme φαίνεται να είναι σίγουρος ότι οι πρόγονοι του El Graeco είναι Ευρασιάτες ανθρωπίδες, όπως ο Ouraanopithecus από την Ελλάδα, αυτή και η ομάδα της δεν αποκλείουν το σενάριο ότι κάποιοι απόγονοί του πιθανόν να μετανάστευσαν στην Αφρική κάποια στιγμή. Φυσικά, θεωρούν το πιο πιθανό ότι αρκετοί απόγονοί του, καθώς και άλλοι πρώτοι προ-άνθρωποι, παρέμειναν στη Μεσόγειο και εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη και την Ασία. Εάν αυτή η θεωρία είναι αληθινή, τότε είναι πολύ πιθανό οι απόγονοί του να έχουν εξελιχθεί σε Νεάντερταλ, Ντενισόβανους και άλλους πρώτους ανθρώπους γνωστούς από αυτές τις γεωγραφικές περιοχές που σχετίζονται άμεσα με ανθρώπους ευρωπαϊκής και ασιατικής καταγωγής στις μέρες μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν περισσότερα στοιχεία επιβεβαιώσουν τέτοιες θεωρίες στο εγγύς μέλλον, η ανθρώπινη ιστορία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα θα άλλαζε δραστικά. Όπως λέει ο Σπάσοφ στον Seeker, "η νέα μας υπόθεση είναι ένα όπλο καπνίσματος".

Αρχική εικόνα: Η κάτω γνάθος του 7,175 εκατομμυρίων ετών Graecopithecus freybergi (El Graeco) από τον Πύργο Βασιλίσση, Ελλάδα (σήμερα στη μητροπολιτική Αθήνα). ( Φωτογραφία: Wolfgang Gerber, University of Tübingen)

 Του  Θεόδωρου Καρασάββα

 

https://www.ancient-origins.net/human-origins-science/mankind-arose-europe-not-africa-021987

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...