ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Πανάρχαιος βωμός θυσιών ανακαλύφθηκε μαζί με άλλα 13.000 κειμήλια σε θησαυρό του Sanxingdui της Κίνας

Ένα μοναδικό, αρχαίο κουτί σε σχήμα καβουκιού χελώνας και ένας βωμός θυσίας ανακαλύφθηκαν, μεταξύ άλλων, στον θησαυρό 13.000 κειμηλίων που χρονολογούνται πάνω από 3.000 χρόνια και ήρθαν στο φως στη νοτιοδυτική Κίνα.

Τα κειμήλια - πολλά από αυτά είναι κατασκευασμένα από χρυσό, χαλκό και νεφρίτη - ανακαλύφθηκαν σε έξι λάκκους θυσιών, στον αρχαιολογικό χώρο Sanxingdui, κοντά στην Τσενγκντού.

Οι ιστορικοί γνωρίζουν σχετικά λίγα πράγματα για τον πολιτισμό Sanxingdui, ο οποίος δεν άφησε πίσω του γραπτά αρχεία ή ανθρώπινα λείψανα, αν και πολλοί πιστεύουν ότι αποτελούσε μέρος του αρχαίου βασιλείου των Shu. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι τα νέα ευρήματα θα φωτίσουν το βασίλειο, που ήλεγχε τη δυτική λεκάνη του Σετσουάν, κατά μήκος του άνω ρου του ποταμού Γιανγκτσέ, μέχρι να κατακτηθεί το 316 π.Χ..


Οι αρχαιολόγοι εξετάζουν έναν λάκκο θυσίας στην τοποθεσία Sanxingdui στο Guanghan, στην επαρχία Σετσουάν. Περισσότερα από 3.100 αρχαία αντικείμενα έχουν ανακτηθεί από έξι τέτοιους λάκκους στην τοποθεσία από το 2020.[Credit: XIANG YU/FOR CHINA DAILY]

 


Ανάμεσα στα αντικείμενα είναι και ένα μεταλλικό σκεύος. [Credit: Xinhua]

Μια μεικτή ομάδα αρχαιολόγων από το Ινστιτούτο Έρευνας Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίας της επαρχίας Σετσουάν, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο του Σετσουάν και άλλα ερευνητικά ιδρύματα κάνουν ανασκαφές στους έξι λάκκους, από το 2020.

Στην πιο πρόσφατη ανασκαφή, οι αρχαιολόγοι βρήκαν 3.155 σχεδόν άθικτα κειμήλια, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.000 χάλκινων αντικειμένων και αγαλμάτων, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

 

Νέα ευρήματα από το παρελθόν

Οι ερευνητές χαρακτήρισαν ένα κουτί σε σχήμα χελωνόσαρκου από χαλκό και νεφρίτη ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματά τους, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτουν ένα τέτοιο αντικείμενο.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το σκεύος είναι μοναδικό στο είδος του, δεδομένου του χαρακτηριστικού του σχήματος, της εξαιρετικής τεχνικής και του ευφυούς σχεδιασμού του. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο χρησιμοποιούνταν αυτό το αγγείο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι αρχαίοι άνθρωποι το εκτιμούσαν», δήλωσε στο Xinhua ο Li Haichao, καθηγητής του πανεπιστημίου Sichuan.

Για τη συνέχεια εδώ: http://anaskafi.blogspot.com/2022/06/13000-sanxingdui.html

Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από CNN, China Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...