ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

Ο Βίκτωρ Ουγκώ ήταν εκπληκτικός ζωγράφος -Τον θαύμαζε ο Βαν Γκογκ [εικόνες]

 
Τα σκίτσα του Βίκτωρος Ουγκώ στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου

 «Astonishing Things» (Εκπληκτικά Πράγματα) είναι ο τίτλος έκθεσης στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών στο Λονδίνο που ακολουθεί την ενασχόληση του Βίκτωρος Ουγκώ με τη ζωγραφική.

Από τις πρώιμες καρικατούρες και τα ταξιδιωτικά του σχέδια έως τα δραματικά τοπία του και τα πειράματά του με την αφαίρεση ο Βίκτωρ Ουγκώ (1802–1885) ήταν κορυφαίο δημόσιο πρόσωπο στη Γαλλία του 19ου αιώνα.

Τα βιβλία του Les Misérables (Οι Άθλιοι) και The Hunchback of Notre Dame (Η Παναγία των Παρισίων) τυπώθηκαν σε όλο τον κόσμο. Ως ποιητής και ως πολιτικός, κατά τη διάρκεια της σχεδόν εικοσαετούς εξορίας του στα Νησιά της Μάγχης έφτασε να συμβολίζει τα ιδανικά της Γαλλικής Δημοκρατίας: την ισότητα και την ελευθερία.

Ο Ουγκό έβρισκε το καταφύγιο του στη ζωγραφική

«Ιδιωτικά έβρισκε το καταφύγιο του στη ζωγραφική. Τα οράματα του Ουγκώ από μελάνι για φανταστικά κάστρα, τέρατα και θαλασσινά τοπία είναι τόσο ποιητικά όσο και τα γραπτά του. Τα έργα του ενέπνευσαν ρομαντικούς και συμβολιστές ποιητές, καθώς και πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των σουρεαλιστών.


«Astonishing Things» (Εκπληκτικά Πράγματα) είναι ο τίτλος έκθεσης στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών στο Λονδίνο που ακολουθεί την ενασχόληση του Βίκτωρος Ουγκώ με τη ζωγραφική

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ τα περιέγραψε ως "εκπληκτικά πράγματα" τονίζεται στην περιγραφή της έκθεσης, που έχει ως τίτλο τη φράση του Ολλανδού ζωγράφου.


Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ τα περιέγραψε ως "εκπληκτικά πράγματα" τονίζεται στην περιγραφή της έκθεσης, που έχει ως τίτλο τη φράση του Ολλανδού ζωγράφου

Κατά τη δεκαετία του 1830, ο Ουγκώ άρχισε να δημιουργεί σατιρικές καρικατούρες, τις οποίες μοιραζόταν ιδιωτικά με φίλους και την οικογένειά του. Κρατούσε επίσης ταξιδιωτικά ημερολόγια στα οποία πρόσθετε σκίτσα και έγραφε για τα μέρη που επισκεπτόταν δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, ιδιαίτερα στα κάστρα και τις εκκλησίες.

Ο φυσικός κόσμος και ο ωκεανός ιδιαίτερα ήταν μια σημαντική πηγή έμπνευσης για τα γραπτά και τα σχέδιά του ιδιαίτερα κατά την εξορία του.

Κατά τη δεκαετία του 1830, ο Ουγκώ άρχισε να δημιουργεί σατιρικές καρικατούρες, τις οποίες μοιραζόταν ιδιωτικά με φίλους και την οικογένειά του

 Οι επισκέπτες της έκθεσης ανακαλύπτουν ακόμη ότι ο Ουγκώ έκανε εκστρατεία κατά της θανατικής ποινής σχεδόν πριν από δύο αιώνες. Το σχέδιό του του 1854 Ecce Lex (Ιδού ο νόμος) είναι μέρος της εκστρατείας του για να σώσει έναν καταδικασμένο δολοφόνο που ονομάζεται John Tapner.

Για τη συνέχεια εδώ:

https://www.iefimerida.gr/politismos/o-biktor-oygko-itan-ekpliktikos-zografos

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...