ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 17 Μαΐου 2025

Το γεγονός και οι μάχες στο αμφιθέατρο της Πομπηίας σε «απευθείας μετάδοση »....

Η ζωγραφιά από το  αμφιθέατρο της Πομπηίας είναι το θέμα  ενός όμορφου πίνακα σε έναν τοίχο ενός σπιτιού στην Πομπηία. Αυτός ο πίνακας βρίσκεται στην Πομπηία στην Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλικής, στο Εθνικό  Μουσείο της Νάπολης -Νεάπολης.

Αυτή η τοιχογραφία δημιουργήθηκε  γύρω στο 60-79 μ.Χ. και είναι περίπου 1,80 επί 1,90. Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έργο τέχνης και είναι ιστορικά σημαντικό με πολλούς τρόπους. Η φιλονικία στο αμφιθέατρο της Πομπηίας είναι ιστορικά σημαντική με τρεις τρόπους.

Πρώτον, το ίδιο το έργο δείχνει την έντονη αντίθεση του Ρωμαϊκού θεάτρου και του Ελληνικού. Το συγκεκριμένο δείχνει πώς η αρχιτεκτονική και η λειτουργικότητα των ρωμαϊκών θεάτρων είναι πολύ διαφορετικές από το ελληνικό θέατρο.

Το ελληνικό θέατρο στην Πομπηία

Δεύτερον, αυτή η τοιχογραφία είναι σημαντική επειδή απεικονίζει το περιστατικό που ξέσπασε μεταξύ των Πομπηίων και των Νουκέρων.- Nuceria and Pompeii- (Νουκερία μια περιοχή έξω από την Νάπολη - Νεάπολη) Είναι σημαντικό επειδή είναι μια σαφής ιστορική απεικόνιση των φρικιαστικών μαχών και διαφόρων αναφορών για το ποιο  ήταν το αποτέλεσμα του.

Τρίτον, αυτή η τοιχογραφία είναι πολύ σημαντική επειδή η προσπάθεια οδήγησε σε μια δεκαετή απαγόρευση εναντίον κάθε είδους εκδηλώσεων εξ αυτού του γεγονότος.

Το Αμφιθέατρο στην Πομπηία και οι μάχες περιμετρικά του . Αυτό προέκυψε από ένα ασήμαντο περιστατικό σε μια μονομαχία. Κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής χλευασμών  οδήγησε σε πετροπόλεμο  ρίψη, και στη συνέχεια βγήκαν σπαθιά.

"Σχετικά με αυτή την  αναφορά ότι . υπήρξε μια σοβαρή αψιμαχία και μετά μάχη μεταξύ των κατοίκων δύο ρωμαϊκών οικισμών, της Νουκέρειας και της Πομπηίας. Προέκυψε από ένα ασήμαντο περιστατικό σε μια μονομαχία. Κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής προσβλητικών αναφορών και συνθημάτων αυτών των κατοίκων των  πόλεων οδήγησε σε πετροπόλεμο και στη συνέχεια τραβήχτηκαν σπαθιά. Οι άνθρωποι της Πομπηίας, όπου πραγματοποιήθηκε η ζωγραφική παράσταση, που βλέπουμε  βγήκαν νικητές.



Πολλοί τραυματίες και ακρωτηριασμένοι Νουκέρειοι μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα. Θάνατοι και πολλές κηδείες έγιναν, επίσης, υπέφεραν πολλοί γονείς και παιδιά. Ο αυτοκράτορας έδωσε οδηγίες η Γερουσία να ερευνήσει την υπόθεση.

Για τη συνέχεια εδώ:

https://ellinondiktyo.blogspot.com/2025/05/blog-post_16.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...