ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Lucéram, το μεσαιωνικό χωριό της Γαλλίας με τις 450 φάτνες - [εικόνες]

Lucéram, το μεσαιωνικό χωριό της Γαλλίας με τις 450 φάτνες -Ενα μοναδικό φαινόμενο. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό 1.000 κατοίκων, σκαρφαλωμένο στις γαλλικές Αλπεις, 27 χιλιόμετρα από την Νίκαια, που προσελκύει κάθε Δεκέμβρη χιλιάδες επισκέπτες προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.



Το Lucéram κατόρθωσε τα τελευταία 20 χρόνια με τις παγκόσμια διάσημες φάτνες του να γίνει το αδιαμφισβήτητο τουριστικό κέντρο της Κυανής Ακτής για τον χειμώνα.
Οι κάτοικοι επιδίδονται σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό κάθε χρόνο: φτιάχνουν φάτνες, από την πιο ταπεινή ως την πιο εκκεντρική και πολυτελή με όσα μέσα διαθέτουν: από πυλό, από γυαλί, από πορσελάνη, από σπίρτα, από ξύλο, από μαλλί, από ύφασμα, από σίδερο, από σοκολάτα κλπ.






Τις τοποθετούν στην είσοδο του σπιτιού τους, στα παράθυρα, στις βιτρίνες των καταστημάτων τους, πάνω σε ξύλα, στο δρόμο, ώστε όλοι να τις απολαύσουν. Άλλες κοσμούν τις εκκλησίες, τις κάβες των σπιτιών, τα υπόγεια και τις γέφυρες του χωριού. Η πιο μικρή μπορεί να κρύβεται σε ένα καρυδότσουφλο ενώ η πιο μεγάλη μπορεί να έχει 10 μέτρα ύψος. Οι 1.000 κάτοικοι του μεσαιωνικού χωριού στολίζουν τα πάντα στο δημόσιο χώρο και στα σπίτια τους.






Οι επισκέπτες μπορούν μάλιστα να δουν τις πιο πρωτότυπες φάτνες στο Μουσείο που τους έχει αφιερωθεί, όπου η παλιότερη χρονολογείται από το 1948. Τα θέματα δεν αφορούν πάντα την γέννηση του Χριστού αλλά επεκτείνονται και στην ιστορία του τόπου, την αγροτική ή αστική ζωή, με τις αντίστοιχες φορεσιές.






Το ίδιο το χωριό είναι πανέμορφο και οι επισκέπτες το προτιμούν για το υψόμετρο, τα μεσαιωνικά καλοδιατηρημένα κτίρια και την τοπική κουζίνα. Υπάρχουν στοιχεία ότι κατοικήθηκε από τους Λίγουρες τον 5ο αιώνα π.Χ. πριν κατακτηθεί από τους Ρωμαίους. Ολοι οι βάρβαροι λαοί πέρασαν από εκεί: Βισιγότθοι, Βουργουνδοί, Οστρογότθοι, Λομβαρδοί, Σάξωνες και τέλος οι Φράγκοι.













Λέγεται ότι την ονομασία του την οφείλει το χωριό στην λατινική έκφραση  Lux eram (Ημουν το φως) ή Lucus eram (Ημουν ένα ιερό ξύλο), ίσως εξαιτίας των Αλπεων. Το παλιότερο κομμάτι του χωριού που κατοικείται σήμερα χτίστηκε τον 13ο αιώνα, με στενούς δρόμους, σοκάκια και σκαλιά.






Οι τουρίστες που έρχονται να επισκεφθούν το μεσαιωνικό χωριό είναι όλων των εθνικοτήτων και θρησκειών. Το θέαμα που τους προσφέρεται είναι μοναδικό αφού ανακαλύπτουν τις φάτνες ανάμεσα στα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, στα χρώματα του Lucéram: κόκκινο και χρυσό σε μια τέλεια αρμονία.

Πηγή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...