ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση και χρήση σε 400,000 εικόνες έργων τέχνης


Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, το Μητροπολιτικό μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, ανοίγει δωρεάν τις πόρτες του για τους χρήστες του διαδικτύου που θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν χιλιάδες έργα τέχνης για προσωπική τους χρήση.


Γνωστό παγκοσμίως για τη μεγάλη του συλλογή που περιλαμβάνει «5.000 χρόνια τέχνης που καλύπτουν όλες τις κουλτούρες και τις χρονικές περιόδους» το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως πλέον διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση σε 400.000 εικόνες από τα έργα τέχνης της συλλογής του χωρίς κανένα περιορισμό.

Η νέα αυτή η πρωτοβουλία που ονομάζεται «Open Access», επιτρέπει  σε όλους μας να έχουμε εύκολη πρόσβαση στις εικόνες των έργων για οποιοδήποτε σκοπό συμπεριλαμβανομένου και της εμπορικής ή και μη εμπορικής χρήσης, χωρίς χρέωση και χωρίς να απαιτείται άδεια από το μουσείο. Τα διαθέσιμα έργα αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ρευμάτων, ύφους και στυλ. Επίσης, σε αυτή τη μεγάλη διαδικτυακή συλλογή συμπεριλαμβάνονται από εικονικά έργα του Κλωντ Μονέ και του Βίνσεντ Βαν Γκογκ μέχρι και ρούχα εποχής, καθώς και πανοπλίες ιπποτών.

Το Met ξεκίνησε αυτή τη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Creative Commons, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση  που στοχεύει στην προώθηση της νόμιμης κατανομής και διανομής πληροφοριών, ιδεών και εικόνων μέσω των δωρεάν και εύχρηστων αδειών πνευματικής ιδιοκτησίας της.

«Η κοινή χρήση είναι ένας θεμελιώδης λίθος για το πως προωθούμε την ανακάλυψη, την καινοτομία και τη συνεργασία στην ψηφιακή εποχή», δήλωσε ο Ryan Merkley, Διευθύνων Σύμβουλος της Creative Commons. «Το Met έχει δώσει στον κόσμο ένα σημαντικό δώρο: Το Μεγαλύτερο Μουσείο Τέχνης στη Βόρια Αμερική έχει εξαλείψει τα εμπόδια που διαφορετικά θα απέτρεπαν την πρόσβαση χιλιάδων χρηστών στο περιεχόμενό του και παράλληλα κάλεσε ολόκληρο τον κόσμο να χρησιμοποιήσει, να γνωρίσει και να παραλλάξει τις τεράστιες συλλογές του χωρίς περιορισμούς.»

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εικόνες χωρίς περιορισμούς εδώ.


Μερικά από τα έργα με ελεύθερη πρόσβαση:

Study for «A Sunday on La Grande Jatte» | 1884



 Bedroom from the Sagredo Palace
ca. 1720 or later



 Ia Orana Maria (Hail Mary), 1891 | Paul Gauguin



Self-Portrait with a Straw Hat (obverse: The Potato Peeler), 1887 | Vincent van Gogh



Afternoon dress ca. 1855 | French


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...