ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Τα έργα τέχνης των βράχων της Αραβίας στη λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco

Στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco εντάχθηκαν τα έργα τέχνης των βράχων στην Χίμα της νοτιοδυτικής Σαουδικής Αραβίας. Οι ταξιδιώτες και οι στρατοί που πέρασαν από αυτόν τον τόπο άφησαν έναν πλούτο επιγραφών και πετρογλυφικών μέχρι τα τέλη του 20ού αιώνα, τα περισσότερα από τα οποία διατηρούνται σε παρθένα κατάσταση.

Οι επιγραφές είναι σε διαφορετικές γλώσσες, όπως στα αραμαϊκά, νοτιοαραβικά, ταλμουδικά, ελληνικά και αραβικά.

Η περιοχή είναι πλούσια σε ανασκαμμένους αρχαιολογικούς πόρους με τη μορφή κλιβάνων, πέτρινων κατασκευών, διαμερισμάτων, διασκορπισμένων εργαλείων και αρχαίων πηγαδιών.


Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται στον παλαιότερο γνωστό τόπο ξεκούρασης όπου τα πηγάδια του Bi’r Ḥimā χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια και εξακολουθούν να παράγουν γλυκό νερό.

Στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco εντάχθηκε αυτό το μοναδικό μέρος, από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα βραχογραφίας μιας αρχαίας τέχνης με εξαιρετικά δείγματα στον κόσμο, ένα μοναδικό τοπίο από ψαμμίτη που ενώνει την περιοχή At-Turaif στο ad-Dir’iyah, βορειοδυτικά του Ριάντ.


Είναι το έκτο μέρος της Σαουδικής Αραβίας που μπαίνει στη λίστα και η απόφαση της Unesco ενισχύει τον στόχο της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας να προσφέρει μια πιο «ανοιχτή» εικόνα της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης Vision 2030.

Το 2019 η Σαουδική Αραβία εξελέγη στο εκτελεστικό συμβούλιο του οργανισμού παγκόσμιας κληρονομιάς (η θητεία διαρκεί έως το 2023), ενώ η συνεισφορά της είναι ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων στις πρωτοβουλίες διατήρησης της κληρονομιάς του οργανισμού.

 


 


Άλλες νέες προσθήκες στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco περιλαμβάνουν την αποικία καλλιτεχνών του Ντάρμσταντ στο Mathildenhöhe της Γερμανίας και τον φάρο του Cordouan στο στόμα των εκβολών του Gironde στη Γαλλία. Στην ίδια λίστα έχουν μπει οι λουτροπόλεις της Ευρώπης Baden-Baden (Γερμανία), Montecatini Terme (Ιταλία) και Bath (Ηνωμένο Βασίλειο), ως ομάδα μνημείων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Unesco ανακοίνωσε ότι είχε αφαιρέσει το Λίβερπουλ από το καθεστώς της ως παγκόσμιας κληρονομιάς λόγω κατασκευαστικών έργων, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας ανάπλασης των ιστορικών λιμένων της πόλης.






Πηγή: Ναυτεμπορική

https://anaskafi.blogspot.com/2021/07/unesco_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...