ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Μορφές και Χρώματα: Ατομική έκθεση της Σαλώμης Παντελίδου

Την έκθεση της Σαλώμης Παντελίδου με τίτλο «Μορφές και Χρώματα» φιλοξενεί από την 1η Νοεμβρίου η Peter’s Gallery, στη Λεμεσό.

Περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα καινούρια συλλογή έργων τέχνης της Παντελίδου, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να εξερευνήσει το πλούσιο μωσαϊκό των ανθρώπινων συναισθημάτων μέσα από δυναμικές δημιουργίες.

Μέσα από τη νέα της σειρά «Μορφές και Χρώματα», ενθαρρύνει τον στοχασμό και την ενδοσκόπηση, ενθαρρύνοντας στα άτομα να ανακαλύψουν προσωπικές συνδέσεις μέσα στον ζωντανό και εκφραστικό κόσμο που δημιουργεί.

Tο δημιουργικό ταξίδι της έχει διαμορφωθεί από ένα ευρύ φάσμα επιρροών και στυλ. Από νεαρή ηλικία, ανέπτυξε πάθος για τη ζωγραφική, εξερευνώντας συνεχώς ποικίλα στυλ που έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο έργο της και που ενσωματώνουν αρμονικά στην καλλιτεχνική της έκφραση.

Αντλώντας έμπνευση από τις σπουδές της στη βυζαντινή τέχνη, η Σαλώμη εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο και την πνευματικότητα των θεμάτων της.

Τα έργα της δεν είναι απλώς στατικές εικόνες- χρησιμεύουν ως πρόσκληση για τους θεατές να συνδεθούν με τις δικές τους εμπειρίες και συναισθήματα.

Λεμεσός, Peter’s Gallery (25384804). Εγκαίνια: Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, 6.30μ.μ. Διάρκεια: Μέχρι 4 Νοεμβρίου (10π.μ.- 1μ.μ., 4-6.30μ.μ.). Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Η Σαλώμη Παντελίδου κατάγεται από την Πάφο. Μετά τις σπουδές της μετακόμισε στη Λεμεσό, όπου ζει και εργάζεται εκεί. Αυτό που τη διακρίνει όσο αφορά τα έργα της, είναι το ξεχωριστό της ύφος, οι πειραματισμοί, οι βυζαντινές εικονογραφίες, η παραστατική ζωγραφική καθώς η αφαίρεση και η δημιουργία ψηφιακής μοντέρνας τέχνης.


Το 1978 φοίτησε στο Ανώτερο Γερμανικό Ίδρυμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Αθήνα. Εργάστηκε ως γραφίστας σε μεγάλο οργανισμό στην Λεμεσό όπου αργότερα δημιούργησε τη δική της διαφημιστική εταιρεία στην οποία εργάστηκε για 20 χρόνια. Σπούδασε παιδαγωγική και εργάστηκε σε Ανώτερο Τεχνικό Λύκειο ως καθηγήτρια γραφικών τεχνών για 17 χρόνια.

Το 2017 απόκτησε πτυχίο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τίτλο «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» με ειδικότητα στην Ιστορία, Αρχαιολογία και Τέχνη.

Έκανε πολλές προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε διάφορες πόλεις της Κύπρου. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Κύπρο και Ελλάδα.

http://www.diakonima.gr/2023/10/31/morfes-ke-chromata-atomiki-ekthesi-tis-salomis-pantelidou/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...